Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a gépemben egy 420W-os táp...

Ha a gépemben egy 420W-os táp van, de az egész gép csak mondjuk 100W-ot eszik, akkor a táp 100-at, vagy 420-at vesz fel?

Figyelt kérdés

Vagy nem ennyire egyszerű?

HTPC-t akarok építeni, a lehető legkisebb fogyasztással és gyors bootolással.

2013. máj. 19. 19:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Amennyit a gép fogyaszt, annyit.
2013. máj. 19. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:
A tápnak a névleges teljesítményén kívül még van egy hatásfoka is (ami amúgy terhelésfüggő), ez rendszerint a gyártó honlapján olvasható. Abból ki tudod számolni a felvett teljesítményét.
2013. máj. 19. 20:09
 3/5 pinkpancser ***** válasza:
Jól mondja a 2-dik hozzászóló! Ha 100-at eszik a géped akkor minőségtől és mérettől függően 120-200 wattot vesz fel (mert még mindig kapni olyan tápot aminél kis terhelésnél 50% alatti a hatásfok).
2013. máj. 19. 20:24
 4/5 pinkpancser ***** válasza:
Ha kis teljesítményű HTPC-t akarsz akkor érdemes átgondolni a picopsu-t. Hatásfoka közelebb van a 100%-hoz mint a 90-hez, passzív hűtésű és méretre is kicsi (befér simán a mini itx házakba)
2013. máj. 19. 20:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Én Raspberry Pi-t néztem, nagyon megtetszett a kicsike és elég olcsó. Szinte nem fogyaszt semmit, stabilan képes fullHD videólejátszásra 5.1 surroundal. openELEC rendszerrel mégjobbb. De nem vetem el a HTPC ötletét sem, nagyon szeretnék egyet most, hogy kaptam egy 28 colos monitort ^^

2013. máj. 20. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!