Mennyibe kerülne egy 4GB-os RAM Windows7-re vagy akár 16GB-os? ( 50. 000ft alatt kellene)
Először is, az OP rendszer nem befolyásolja azt, hogy milyen ram-od lesz (legalábbis nem így), másodszor pedig DDR hányas kéne? Elég valószínű, hogy DDR3, de sosem lehet tudni.
Én azt javasolnám, hogy 8Gb-ot vegyél, mivel az még jó pár évig elég mindenre, már ha nem végzel komolyabb munkát.
Egyszerűbb használatra 4GB is bőven elég még egy ideig, komolyabb használatra a 8GB még sok évig elég lehet, spéci munka vagy munkaállomás illetve szerver szerű használathoz kellhet a 8GB-nál több RAM, de otthonra mezei gépbe tök felesleges.
A memória modulokat nem a windowsra veszed, hanem az alaplapodba! Annak a milyensége határozza meg, hogy milyen és mennyi RAM mehet bele maximum!
Nekem is 8GB van (asztaliban, Win7 rendszerrel, tuningolt FX-6300 procival és HD7850-nel és bizony nagyon ritkán látom 4GB fölé lépni a memória kihasználtság mutatót, még a legújabb játékok alatt is).
Nem tudom, hogy mire használod azt a laptopot, de ha általános dolgokra, akkor elégnek kell lennie simán a 4GB memónak...ha lassú, akkor nem az miatt. Szerintem (a saját tapasztalataim alapján).
Itt van például egy Crysis 3 Multiplayer alatti erőforrás kihasználtság (1680x1050, High beállítások):
És az utóbbi bő fél évben megjelent sláger játékok közül, még ez ette legjobban a memóriát...(például a Far Cry 3 és a Tomb Raider meglepően kevés RAM-t igényelt, bőven 3GB alatt fogyott játék közben a rendszerrel együtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!