Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyibe kerülne egy 4GB-os...

Dexer578 kérdése:

Mennyibe kerülne egy 4GB-os RAM Windows7-re vagy akár 16GB-os? ( 50. 000ft alatt kellene)

Figyelt kérdés
A választ előre is nagyon köszönöm!!! :)
2013. máj. 11. 23:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Először is, az OP rendszer nem befolyásolja azt, hogy milyen ram-od lesz (legalábbis nem így), másodszor pedig DDR hányas kéne? Elég valószínű, hogy DDR3, de sosem lehet tudni.

Én azt javasolnám, hogy 8Gb-ot vegyél, mivel az még jó pár évig elég mindenre, már ha nem végzel komolyabb munkát.

2013. máj. 11. 23:07
 2/7 anonim ***** válasza:
MEg tudni kéne hogy az alaplapod milyen ramot támogat meg hogy mennyi fér bele!
2013. máj. 11. 23:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb használatra 4GB is bőven elég még egy ideig, komolyabb használatra a 8GB még sok évig elég lehet, spéci munka vagy munkaállomás illetve szerver szerű használathoz kellhet a 8GB-nál több RAM, de otthonra mezei gépbe tök felesleges.

A memória modulokat nem a windowsra veszed, hanem az alaplapodba! Annak a milyensége határozza meg, hogy milyen és mennyi RAM mehet bele maximum!

2013. máj. 11. 23:55
 4/7 anonim ***** válasza:
8Gb RAM szerintem ma mar szukseges lehet, a 4Gb-t sokszor kevesnek erzem a laptopomban.
2013. máj. 12. 01:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is 8GB van (asztaliban, Win7 rendszerrel, tuningolt FX-6300 procival és HD7850-nel és bizony nagyon ritkán látom 4GB fölé lépni a memória kihasználtság mutatót, még a legújabb játékok alatt is).

Nem tudom, hogy mire használod azt a laptopot, de ha általános dolgokra, akkor elégnek kell lennie simán a 4GB memónak...ha lassú, akkor nem az miatt. Szerintem (a saját tapasztalataim alapján).

Itt van például egy Crysis 3 Multiplayer alatti erőforrás kihasználtság (1680x1050, High beállítások):

[link]

És az utóbbi bő fél évben megjelent sláger játékok közül, még ez ette legjobban a memóriát...(például a Far Cry 3 és a Tomb Raider meglepően kevés RAM-t igényelt, bőven 3GB alatt fogyott játék közben a rendszerrel együtt).

2013. máj. 12. 02:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem csak jatekok vannak a vilagon. Abban viszont igazad van, hogy csak jatszani valoszinuleg eleg a 4Gb RAM, mivel a grafikus adatok nagyresze ugyis a VRAM-ban lesz, nem a RAM-ban.
2013. máj. 12. 21:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Tudom, de az átlagos felhasználóknál az esetek többségében a játék a leginkább hardverfaló tevékenység. Ezen felül a facebookolás, torrentezés, film nézés, zenehallgatás és sok sok általános dolog is simán belefér a 4GB-ba. Persze tudom, hogy vannak spéci alkalmazások, amik sok memóriát igényelnek vagy valaki szeret egyszerre 8-10 alkalmazást használni, de ez nem átlagos. Notebookon meg szerintem még ritkábban használnak az emberek erőforrás igényes dolgokat. Én egy átlagos felhazsnáló vagyok, sokat netezek, töltögetek, játszom és egyéb finomságokkal ütöm el az időt a gép előtt, egyszerre van, hogy 4-5 alkalmazást is használok, nem virtualizáok meg RAMdiskezek, nem is dolgozom óriás méretű fájlokkal, így a 8GB memóriát egy kicsit még sokallom is a gépbe (persze hosszú távon jól fog jönni, jelenleg nem használom ki és velem együtt az otthoni felhasználók 90%-a sem). Csak ennyit szerettem volna. :)
2013. máj. 12. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!