3GB ram cseréje 8GB-ra?
Figyelt kérdés
Ha kicserélem laptopomban a ramot 3-rl 8GB-ra, akkor lényeges yorsulást fogok kapni, vagy csak annyi lesz a változás, h egyszerre több progit tudok futtatni?2013. máj. 10. 21:30
1/9 serenaviro válasza:
Nem fogsz lényeges gyorsulást tapasztalni, kivéve, ha agresszív RAM használatú alkalmazásokat használsz. 3-4 GB körül az átlagos felhasználó számítógépe nem a RAM hiány miatt lassú. Nekem 5gb ram van a laptopomban, villámgyors, de nem a RAM miatt, mert abból soha nem ment még 2GB fölé a használat (virtuális memóriát sem használt a gép még)
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó, célnak pont meg fog felelni, photoshop meg illustrator most már mehet ezerrel, bár reménykedtem, hogy legalább némi gyorsulás lesz bekapcsoláskor meg program indítása is gyorsabban fog menni
2013. máj. 11. 15:46
3/9 serenaviro válasza:
Figyeld a RAM használatot, illetve a virtuális memóriát. Ha úgy tapasztalod, hogy a lassúság egybe esik a virtuális memóriahasználat megugrásával, akkor valószínűleg a RAM a hunyó. De ezt kétlem, mint mondtam, 3gb nem olyan kevés. Szerintem inkább a processzor gyenguszka.
4/9 A kérdező kommentje:
intel core i3 m380 van benne, 2,52GHz, két magos, logikailag 4, lehet ez egy kicsit gyengécske, de játékokra nem használom, jóez :D
2013. máj. 11. 18:39
6/9 A kérdező kommentje:
Van, hogy megnyitok egy mappát, és elgondolkodik párt másodpercre
2013. máj. 12. 00:03
7/9 serenaviro válasza:
Ezen a RAM nem segít. Valószínűleg a HDD-d lassú. De ez teljesen normális. A RAM növelése nem fogja növelni a Disc IO sebességét (kivéve, ha annyira kevés a RAM, hogy swap-et/virtuális memóriát használ a gép). Ha nagyon fontos néhány mappának az elérési sebessége, akkor vehetsz egy SSD-t, és telepítheted erre az op-rendszert, illetve a kritikus mappákat. Ha van DVD olvasó a laptopodban, akkor azt ki tudod cseréltetni SSD-re.
8/9 serenaviro válasza:
Egyébként attól is függ, hogy milyen operációs rendszert és fájlrendszert használsz. Nekem Ubuntu alatt egy szintén nem csúcs HDD-vel is villámgyorsan betölt bármilyen mappát, kivéve persze a monstrumokat, ahol több ezer fájl és almappa van. De azok is csak 1-2-3 másodperc. Míg Windowson láttam olyat, hogy egy akkora mappa azért töltődött vagy 5-10 másodpercig. Egyébként korábban voltak NTFS partícióim is, és azt tapasztaltam, hogy kisebb(max 10 gb) partícióknál még nem lehet észrevenni a különbséget. 2-3 gb partíciónál pedig a FAT igazán gyors. Viszont 10gb fölött már nagyságrendekkel kényelmesebb és gyorsabb az ext4 fájlrendszer, amit viszont sajnos a Windows nem támogat.
9/9 A kérdező kommentje:
Ubuntuhoz nem értek, meg azt nincs is kedvem feltenni, de köszi szépen a kielégítő választ.
2013. máj. 12. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!