Mi különbség a CORE I3 és az I5 procik között?
i3 2 magos/4 ht szálas, i5 meg 4 mag/4 szál
i5 erőseb ennyi a titok
" I5-ös procikban 8 szál van"
tudtommal csak i7-ben van 4 mag/8 ht szál. bizonyos helyzetekben azért is jobb az i5 mert egyes alkalmazások háklisok a HT-re, és mivel az i5-ben semmi ilyen fakszni nincs, jobban teljesít.
itt egy példa.
"Ezzel szemben a multi-threadingre háklis Cockos Reaper továbbra sem fekszik a Bulldozer-alapú megoldásoknak, ennek köszönhetően meglehetősen nagy hátrányba került az AMD új üdvöskéje. Itt jól láthatóan a HyperThreading sem túl hatékony, ugyanis az i5-3570K gyorsabb i7-es rokonainál."
"Az első szériás i5 még két magos HT volt,"
Az első lynnfield volt nem clarkdale.
ohh, köszi a válaszokat!! :)
egyébként azért kérdeztem, mert amit akarok venni paltopot abban ez a proci van, és ha jól látom akkor ez 2magos:
Intel Core i5-3230M 2,6
(2 Cores, 3M Cache, up to 3.20 GHz) ha esetleg ismeri vki akkor véleményt róla?
A gép amiben van az ez lenne: [link]
A laptopban szerintem nem számott tevő ez a teljesítmény, ami az I3 és I5 ára között van, átlaban 20-80 ezer a két proci közt a különbség, bár ebből is van rengeteg fajta.
Amíg nem szemeteled tele mindenféle dologgal a gépedet I3 is jó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!