Veszélyes a processzor feszültségét alacsonyabbra állítani?
Figyelt kérdés
Már régóta küszködöm azzal, hogy túl meleg a processzorom (i5-3570k), lassan 5 hónapja használom és már sikerült rá szereznem egy Cooler Master Evo 212-es hűtőt. A hőmérsékletek egész jók voltak (a régebbihez képest), de most, hogy már jobb idő van, megint el kezdett zavarni. Több óra játék után 65 fok volt, pedig gyári órajelen van (3.4ghz) . A BIOS-ban megnéztem, hogy hány voltot kap és 1.25-re volt állítva, ami szerintem sok. Levettem először 1 környékére, pontosan nem emlékszem és BSOD-ot kaptam. Most 1.6-on megy és Prime95-el stabilan ment már 1 ideje. Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel árthatok e a CPU-nak, vagy egyedül 1 BSOD-tól kell félnem? Hagyhatom ezen a Voltot?2013. máj. 7. 00:14
1/6 anonim válasza:
65 fok annyira nem vészes, esetleg takarítsd ki a hűtőbordákat, az is szokott segíteni.
2/6 A kérdező kommentje:
a hűtőbordák teljesen tiszták és a hűtőt is sokszor felraktam, de ennél alacsonyabb hőmérsékleteket nem tudtam kihozni, ezért gondoltam, hogy leveszem a feszültséget. A 65 fok tényleg nem annyira rossz, de félek, hogy az egyre melegebb idő miatt meg fog nőni.
2013. máj. 7. 00:19
3/6 A kérdező kommentje:
1.16 volton van, nem tudom, hogy írtam 1.6-ot. Bocsi!
2013. máj. 7. 00:52
4/6 A kérdező kommentje:
Levittem 1.12v-ra és teljesen stabil prime95-el és a hőmérsékletek is sokkal jobbak. Szerintetek maradhat ezen? Eddig 1.2v volt és nem tudom, hogy ártok e a mostani 1.12v-al.
2013. máj. 7. 01:35
5/6 anonim válasza:
A kevesebb feszultseg sosem arthat a procinak, max nem fog elindulni mert nem kap eleg kakaot... en 1.35 helyett 1.125-on hasznalom az enyemet.
6/6 anonim válasza:
Ez egy elég hőigényes proci, mindenképp hűtőbajod van. Az ár nem jelent jobb minőséget. Ilyen procit sokan már vizesen hűtenek. Gondolom a ház oldala nélkül enyni. Ha rajta van az oldal akkor megvan a probléma, rosz ház kialakítás. Ha nincs oldal -> jobb hűtő. Ha ilyen procid van akkor nem féltelek az extra kiadástól mert megteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!