Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fel fogja ismerni a gépem...

Fel fogja ismerni a gépem most már a SATA2-s merevlemezt?

Figyelt kérdés

Nem voltam benne biztos, hogy támogatni fogja az alaplapom (Dell optiplex 745), ezért frissítettem a BIOS-t a gyártó webhelyén található legfrissebbel (amit 2010 március 16-án adtak ki.)

Most már biztos, hogy támogatni fel fogja ismerni?

Ja..: jelenleg egy sima SATA-s merevlemez van a gépemben. xD

2013. máj. 6. 05:05
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Az esetek nagy részében nem szokott gond lenni belőle, ha SATA I vezérlőre kötsz SATA II merevlemezt.

Szerencsére mindegyik SATA II merevlemezt át lehet állítani SATA I kompatibilis módba, vagy egy egyszerű jupmer -olással vagy a gyártó honlapján lévő apró boot -olható DOS -os szoftverrel. Szóval ha mégis problémáid lennének, pl. nem ismerné fel vagy instabil lenne a működése, egyszerűen csak át kell állítani SATA I módba. Nyilván ha csak szoftveresen lehet átkapcsolni az adott merevlemezt, csak olyan számítógéppel lehet aminek SATA II vezérlője van, de utána már működni fog SATA I -es gépekbe is.

2013. máj. 6. 06:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Na jó, de én úgy tudom, hogy a SATA-s vinyóknál már nem lehet jumper-elni, mert az csak az IDE-seknél volt..
2013. máj. 6. 08:23
 3/3 P.O.C. ***** válasza:
Rosszul tudod. Csak a prioritásokkal nem kell már foglalkozni (slave/master). Számos funkció még mindíg jumperrel aktiválható. Itt egy kép, ahogy a SATA II -es vinyót SATA I módba rakják: [link]
2013. máj. 6. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!