Számítástechnikai nagykereskedés?
Hát marha sok nagykereskedés van, szerintem utolsó ilyen melóhely vagy 60 helyről rendelt és ezek csak a Budapesti és közeli megbízhatóbbak.
Mitől drágább? Ez tök egyszerű.
1. A nagykereskedés a beeső céges ügyfeleknek bőven bolti ár fölött adja az árut. Ahhoz, hogy nagyker áron vásárolj nem elég regisztrálni a céges papírokkal! Általában van egy partner szint. Mondjuk a 0-ás a néha beeső céges arc aki a fiának és ismerősöknek vesz gépet. Az 1-es szint az induló kis cég, ezt (csak írok egy számot) 1-2 milliónyi vásárlás után kapja meg. Ez már a bolti ár alatt van. Utána X milliónként ugrik. Általában van 3-4 szint, aki a legfelsőbb kategóriában van az kapja a legolcsóbban.
2. Van rendelési és készleten lévő áru. Általában a készleten lévő áru szokott a DRÁGÁBB lenni, hiszen (bizonyos ronda forint eséseket leszámítva) a friss áru olcsóbban jön! Sok olyan cég van aki azért olcsó, mert eleve csak ilyet rendel, de cserébe kb. 0 árukészlete van.
A magyar nagykerek egyébként pofátlan magas árrésekkel dolgoznak, ezért sokan cseh, osztrák vagy ha megtehetik (szállítási költség!) német nagykereskedésekből vásárolnak. Egyes állítások szerint a lengyelek még olcsóbbak, mert ők nem hamburgi kikötőn keresztül, hanem az oroszokon át vásárolnak Ázsiából.
Elvileg a boltok nem csak nagykereskedőtől, de distributortól is vásárolhatnak közvetlenül. Ugye ők szolgálják ki a nagykereket is. Mondjuk én csak a Flamingo-t ismertem, az egy román(?) cég Asus, IBM, WD, stb. termékek forgalmazója. Nem ismerem a feltételeit, hogy kis bolt miként vehet tőlük, utána kell járni.
PH-n régen cseh nagykeres cuccok voltak 3-4 éve, most nem tudom. Sok terméket meg Ázsiából* rendelnek, egy karton ez+az postával, vámmal, stb. is olcsóbb onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!