Mire tudnám hasznosítani ezt a nem éppen mai számítógépet?
Dell Optiplex GX110
A gép neve: Dell Optiplex GX110
Processzor: Intel Pentium III BE 1.0GHz
Memória: 256 + 128MB SDRAM
Videókártya: Integrált Intel 8MB
Alaplap: Dell Optiplex GX110
Merevlemez: IBM 20GB + Maxtor 30GB(Hibásnak írja a gép)
XP SP3 van rajta, sajnos az Ubuntu sehogy nem akar felmenni Windows alól, CD-m viszont nincs, csak DVD-m, ezért arra tudom kiírni, de ez még nem támogat DVD olvasót.
Debian 6.0 -val GUI nélkül simán elvisz egy DNS szervert (otthonra tesztelés céljából), vagy egy php, mysql, python kiszolgálót. Természetesen otthoni barkácsolásra csak. De jobb, mint semmi, vagy mint a jó(új) gépet erre használni.
Ha érdekel keress rá:
google> linux szerver othonra (a logout cikk jó)
Nem sok mindenre jó. PHP, MYSQL, etc linuxos régi szervert csinálhatsz belőle, (de arra egy virtuális gép is megteszi). Vagy lebontod és leadod panelba 1000-2000 Hufért, vagy megpróbálod eladni licites oldalon 1 hufról.
Esetleg nekiadhatód valamelyik szegényebb ismerősnek (biztos örülne neki valaki).
#1 Ne azért ne dobja ki mert újgazdag vagyok, hanem mert ha kidobja szennyezi a környezetet.. XD :P
"Ne azért ne dobja ki mert újgazdag vagyok, hanem mert ha kidobja szennyezi a környezetet.. XD :P" Amikor ismerőseim között megemlítettem, körberöhögtek, hogy milyen gyenge, semmire nem jó, stb. Utálom az ilyeneket :D
Az Ubuntum sehogy sem akar működni, már tettem fel egy kérdést ezzel kapcsolatban, de nem jött válasz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..
Azért inkább az ubuntura gondoltam, mert olvastam a kommentek között hogy sok "szenvedéstől" megszabadítana, és könnyebb lenne. Meg persze nekem a linux még kissé kínai, de majd belejövök. :)
XAMPP helyett WAMP-ot ajánlanám, cseppet egyszerűbb, de egyben szerintem jobb is, bizonyos dolgokra.
Ugyanis nincs alapból online állapotban, tehát csak LAN hálózatról érhető el. Nem fogja széttúrni a google a géped.
A Debiant nem lehet WUBIval winows mellé tenni. de ha átméretezed a partíciót, simán elég 4GB a linuxnak. Nekem 2alatt van a fájlrendszere és még GUI is van telepítve.
ha szervernek szánod az ubuntuval többet szenvedsz, mint a debiannal.
Ha filnézésre akarod használni, meg multimédiás cuccokra, akkor macerás a Debian, mert sokat kell hekkelni, mire XP-vel egyenrangú lesz.
De utána atomstabil és baromi gyors :D
(nekem még teljesképernyőn csíkoz a film alatt a kép, erre ha valaki tud valamit, írja meg:D vlc, smplayer, próbálva, mindegyikkel csinálja.)
Szóval kiszolgálónak inkább debian, gui nélkül.
Arra meg ez a leírás nagyon jó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!