Valaki tudja hogy tudnám a cmost resetelni laptopon mert az elem kivevős módszer nem jön be. Le van védve a bios jelszóval azt kellene kiszedni mert nem tudom beállítani hogy pendrivról bootoljon.
A jelszót nem fogja törölni a reset, pont ez a lényege. Ha egy egyszerű resettel törölni lehetne, akkor nem lenne semmi értelme. Irány a márkaszerviz.
2013. ápr. 26. 12:27
2/10 anonim válasza:
"A jelszót nem fogja törölni a reset, pont ez a lényege. Ha egy egyszerű resettel törölni lehetne, akkor nem lenne semmi értelme"
Ha meg egy BIOS resettel nem lehetne törölni a jelszót, akkor meg ki lehetne dobni az alaplapot. Ez szerinted jobb???
A BIOS reset eltávolítja a jelszót is, mivel GYÁRI beállításokra állít vissza mindent, beleértve a jelszót is ami gyárilag nincs...
Alaplapod típusa?
2013. ápr. 26. 17:10
3/10 anonim válasza:
az elemet 10-05 percre kell kivenni, lehet hogy azért nem működött...
2013. ápr. 26. 17:10
4/10 A kérdező kommentje:
Félorára vettem ki. Régi laptop toshiba satellit s3000 x11 alaplap toshiba awd03. És ha mondjuk frissitem a biost elvileg az is kiszedné a jelszót nem?
2013. ápr. 26. 21:00
5/10 anonim válasza:
Fehersrac: notebookról van szó, nem asztali gépről. Notebookoknál (legalábbis amikkel én eddig találkoztam) a bios jelszó a lopásvédelem része, nem lehet törölni egy sima resettel.
2013. ápr. 27. 22:01
6/10 anonim válasza:
Ezek szerint akkor nem az alaplapot hanem az egész laptopot ki lehet dobni. Nagy ötlet ez a lopásvédelem... :D
Azt viszont nem értem, hogy honnan veszi a laptop a jelszó és a beállítások megjegyzéséhez az energiát, mert ugye ehhez áram kell, amit az elemből vesz...
Nem minden memóriának kell áram ahhoz, hogy megjegyezzen dolgokat.
2013. ápr. 28. 20:07
8/10 anonim válasza:
Ez eddig rendben van, csak:
1. Gondolom ez egy drágább technológia és nem teszik bele egy 150K-s laptopba...
2, Ha még is ilyen lenne a BIOS-a, akkor miért van benne gombelem is?? :)
2013. ápr. 28. 20:48
9/10 anonim válasza:
Pont azért, mert drága. A bios beállításait egy sima memória tárolja, ahhoz kell a gombelem. A drágábból meg csak egy kicsi kell bele, ami egy jelszót letárol. Utánakerestem amúgy google-n, a legtöbb laptopnál elfelejtett bios jelszó esetén azt tanácsolják, hogy fel kell venni a kapcsolatot a gyártóval, mert az elem eltávolításával nem törlődik a jelszó.
2013. ápr. 28. 22:03
10/10 A kérdező kommentje:
na jó ez rendben de biztos ki lehet szedni és szerintem ha csinálok egy indító lemezt amivel frissítem a biost ami alap beállítást kap akkor nincs jelszó szóval ennyit a lopás védelemről, akkor minek a drága technológia ha egy viszonylag egyszerű megoldással lehet dobni a kukába az egészet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!