Miért jobb egy i5 3570k játékra egy i7 3770k-nál?
Szerintem el lett volna már hogy miért ne. Azért mert hiába fizetsz rá plusz tízezreket, ez neked a játékélményt nem fogja javítani.
Plusz ugye, az emberek jó része is véges keretből gazdálkodik, és ott általában jobb egy olcsóbb processzor, erősebb videókártya páros.
És egy 7970-es mellett meg 1-2%-al lesz jobb az i7-es, ami pár fps-t jelent, az meg nem ér meg +35 ezer forintot.
Ha valakinek elég sok felesleges pénze van rá, vagy kifejezetten processzor igényes programokat használ, az vegyen i7-est, de ha szigorúan csak a játékot nézzük, és a 7970-est, akkor felesleges pénzkidobás lesz.
Én nemrég építettem egy konfigot, ami gyakorlatilag életem első igazán erős gépe. Sokat gondolkoztam, hogy i5 3570K+HD7950 vagy i7 3770K+HD7870. Végül az utóbbi lett és nem bántam meg. Igaz, én amolyan hobbijátékos vagyok, elsősorban nem erre hegyeztem ki a gépet, hanem videovágásra, konvertálásra...stb.
Az i7 előnye akkor mutatkozik meg leginkább, amikor több processzorigényes művelet fut egyszerre. Játékban saját tapasztalat alapján eddig a Battlefiled az, ami megdolgoztat 4 szálnál többet is (ultra beállításokkal kb. hatot), de hozzá kell tennem, hogy játék közben nyugodtan konvertálhatok vagy futtathatok bármit a háttérben. Ha pl. Premiere Proban az egész videosáv fölé húzok egy layert és arra egy színeffektet, plusz mondjuk egyszerre kirakok négy videot egymás mellé, akkor brutálisan megdolgoztatja a procit, de gondolom ezzel azért az i5 is elboldogulna, kivéve, ha HD anyaggal csinálod ugyanezt, akkor már elképzelhető, hogy bevérzik a szeme.
Viszont ha Neked elsősorban játékra kell, akkor érdemesebb inkább a videokártyára többet áldozni és maradni az i5-nél, azért az sem gyenge proci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!