Mi a véleményetek a ZOTAC márkanévről? Mint VGA kártya
Tudom a sapphire most a menő, de szerintetek a zotac mennyire jó? ki használt már olyan márkájút?
file://localhost/C:/Users/Zoli/Documents/ZOTAC%20AMP!%20GeForce%207900%20GS%20[ZT-79SE250-FPL].mht
Ugye te se gondoltad komolyan ezt a linket?
Egyrészt a kérdés is butaság.
Egyátalán nem menőbb a Sapphire a többi márkától,csupán elég sok jó áron lévő kártyája van.
Másrészt a Sapphire csak AMD kártyát gyárt,míg a Zotac csak Nvidia-t,így alapból butaság összehasonlítgatni.
És egyébként igen,jó a Zotac.
Melyik kártyára gondolsz egyébként?
valami hasonló lesz majd, ezt használtam kapom 5000 ft lesz. tudom kicsi a 256 mb ram-os, de viszont 256 bit-es kártya, és úgy hallom mindenki az 1-2 GB memoria méretét nézi hogy az a jó, de közben a memoria interface-t kell nézni hogy mekkora, mert általában a a pcx honlapon is tele van olyanokkal töbségileg, hogy 1-2 gb memoriája van de csak 64 bit vagy 128bit-esek a kártyák
ilyen hasonló lesz:
file://localhost/C:/Users/Zoli/Documents/ZOTAC%20AMP!%20GeForce%207900%20GS%20[ZT-79SE250-FPL].mht
itt van még egyszer a link, az első találatra kat.:
úgy látom ez még elfogja vinni rendesen azokat a játékokat amikkel játszani akarok.
Resident evil 5,Call of duty modern warfare 2 ...
Nem tudom mennyiért veszed, de egy 7900-es GeForce 256 bittel is sokkal lassabb egy mai 128 bites kártyánál, még egy Radeon HD4670 is megeszi reggelire. Mennyiért vennéd?
Meg még is csak DX9-es így 2013-ban ...
Nem elég memória kapacitást nézni, de az interfész sem mond semmit, főleg ha nem is ismerjük, hogy milyen memória van hozzá. A memória sávszélesség ugyanis az interfész szélességétől és a vram hatékony órajelétől függ azaz lehet 256bit mellett 1400MHz-es GDDR3 memória is (régi kártyánál), míg 128 bit mellett 5000MHz körüli GDDR5 memória! Természetesen az utóbbi felállás a gyorsabb. Csakhogy ez is csak egy adat a sok közül (videokártyáknál is elég sok technikai paramétert össze lehet vadászni), de maga a GPU és annak a felépítése számít első sorban! Nyilván egy régi, elavult kártya nem versenyezhet már a sok generációval újabb utódaival, de abban igazad van, hogy az alsó kategóriás kis 64 bites kártyákra sokszor pakolnak feleslegesen sok (és lassú) memóriát, hogy a laikusok jobban vigyék.
Videokártyáknál első sorban teszteket kell nézni, nem a paramétereket, mert a memória mennyisége, az interfész szélessége vagy az órajelek önmagukban nagyon kevés információ ráadásul az architektúra hatékonyságáról, fejlettségéről még ezek az adatok sem árulkodnak így önmagukban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!