Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus Netbook zárlatot kapott...

Thekreative kérdése:

Asus Netbook zárlatot kapott szalagkábel javítás közben! Javításban valaki helpdesk?

Figyelt kérdés

Zárlatot kapott a netbook, ezt úgy képzeljétek el, hogy nem kötöttem össze egy kábelt, kihagytam és le akartam tesztelni ezután mivel összevissza lógott valamihez hozzáért, és akkor egyből kikapcsolt a netbook.

Összekötöztem az utolsó kábelt, semmi baj minden működik.

DE azóta nem lehet tölteni csak olyan módszerrel, hogy kikapcsolt állapotban, eltávolított akksival kell tápra dugni.

Elég idegesítő hogy nem lehet menetközben tölteni. Megoldás a töltő jack körül kezdjek mindent vizsgálgatni multiméterrel? Ha igen hogy álljak neki. Nem volt még ebben tapasztalatom. Köszi a segítséget.

2013. ápr. 20. 12:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem erőteljesen megfingattad a vezérlő IC egy részét, vagy egy ahhoz tartozó védőáramkör részét. Azt áruld el nekem, hogy ha nem értesz valamihez, minek kezdesz bele a "javításába"?
2013. ápr. 20. 13:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert nem kívánom a gép negyedét vagy többet elkölteni a javítására. De nem abból lett a probléma hogy,"nemértek hozzá" mert egy szakadt kábel összeforrasztására nem kell szakértelem hanem, hogy kihagytam egy kábelt szerintem ez bárkivel előfordul ezért tettem fel a kérdést. De azért köszi a választ! :)
2013. ápr. 20. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:

"De nem abból lett a probléma hogy,"nemértek hozzá""

Már bocs, de szerinted kábelt lógva hagyni egy BEKAPCSOLT áramkörben, hozzáértő dolog? De nem baj, egyszer csinál ilyet az ember és megtanulja...Jó esetben.

Bár mivel még mindig erősködsz, hogy értesz hozzá, lehet te nem tanultál belőle.

Amúgy a hiba tutira a töltsévezérlő részen lesz. Keresgéld.

2013. ápr. 20. 13:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem erősködöm nyilván az én hibám volt. Köszi az iránymutatást.
2013. ápr. 20. 13:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha esetleg van valami kérdésed, írj nyugodtan. Túlléptem a leb.szás-fejezeten :) De kellett ahhoz, hogy megértsd, ilyet nem csinálunk :D
2013. ápr. 20. 14:03
 6/7 anonim ***** válasza:

"Mert nem kívánom a gép negyedét vagy többet elkölteni a javítására."

Ez még nem a hozzáértés jele, és most már el sem tudod kerülni.

Ha tovább akarsz spórolni akkor javaslom ne nyúlj hozzá.

2013. jún. 7. 21:16
 7/7 zollee74 válasza:

Elnézést hogy itt írok, de hasonló a problémám, azzal a különbséggel, hogy én úgy kaptam a gépet, hogy használhatatlan. Majdnem az is volt. Leírnám a jelenséget, hátha valami bagatel hibáról van szó. Amikor megkaptam, akkuról semmit nem csinált, (mint utóbb kiderült csak le volt merülve) töltőre téve bekapcsolt, azután talán fél percet ment, és kikapcsolt. Láttam, hogy a töltőn lévő led a kikapcsolás előtti másodpercben elkezdett halványodni, villogni, majd kikapcsolt a gép, és újra világított rendesen. Ekkor egy nagyobb amperszámú töltőt csináltam hozzá próbaképpen, és működött is a gép, de figyelemmel kisérve a dolgot, a tültő kb 10perc elteltével kezdett melegedni, így kihúztam, és a gép működött akkuról tovább! Utána kikapcsolt állapotban is kipróbáltam a töltést, visszajelző led nem mutatott semmit, de az akkut feltöltötte, minden melegedés nélkül. Jelenleg úgy tudom használni, hogy kikapcsolva feltöltöm az akkut, utána 2-3 órát tudom üzemeltetni akkuról hibátlanul. A kérdésem az lenne, hogy tudok-e ezzel a módszerrel kárt tenni benne még jobban, addig ameddig szerelőre lesz pénzem, illetve a jelenségből ítélve mennyire lehet költséges a javítása?

Köszönöm válaszukat

Üdvözlettel Zoltán

2013. júl. 30. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!