Ref HD 6870-re milyen Hűtőt vegyek?
Nagyon nem jó a Ref hűtő, és tuningolni is szeretnék mert szerintem elég sokat ki lehetne hozni még ebből a VGA-ból.
ő lenne az:
Fuh.. én nem gondoltam volna hogy ezek ilyen drága cuccosok.
A nagyobbik hűtő árából márt veszek használtan még1 6870-et, sokkal ütősebb lenne mint a tuning.
Azért köszi.
Pár évvel ezelőtt a komolyabb CPU és VGA coolerek ára ezeknek pont fele volt. Nagyon elmérték a farkukat sajnos, és az összes gyártó. Ahhoz képest a többi alkatrész többé-kevésbé tartja az árát, kivéve a RAM amire pár hónap alatt 70% -ot dobtak. A HDD árakat meg tudjuk miért ment fel.
Egyedül ezeket nem indokolja semmi.
Pl. az én Accelero Twin Turbo -mat (a legelső változatát) 5700 Ft-ért vettem 4 éve a HD4850 -mre, ami jobban forró fejű kártya mint a tiéd. A ref. hűtővel játék alatt elérte a 95 fokot is, hogy a hangjáról már ne is beszéljek.
Ezzel a hűtővel viszont 40 fok fölé se gyakran ment. Ezért is mertem ajánlani, hisz az újabb kiadások ennél csak jobbak lehetnek. Kis olcsó f*sokat meg hiába veszel, csak a kártya egészségét veszélyezteted vele.
Szóval ez van sajna.
Nem sok értelme van egy tuning hűtőnek egy ilyen vga-ra. Amennyibe kerülne +-ban, annyiból majdnem lecserélhetnéd egy 7790-re, vagy 7850-re. Ezek alapból hűvösek és gyorsak.
Egyébként a 6870-ben nincs túl nagy tuningpotenciál az esetek többségében. Miből gondolod, hogy a tied tuningos példány?
Már leteszteltem mit tud, sőt szerintem még többet is bírna mert még lehetett volna gpu feszt emelni csak nem mertem.
1080/1270Mhz-ig jutottam trixx-el. tovább nem nagyon mertem.
Teljesen stabil volt a kártya,csak még jobban fűtött.
a ventit beállítottam, 70Fok fölé nem ment,de iszonyú hangja volt,ami engem nagyon idegesít. És volt értelme a tuningnak,jó néhány fps-t nyertem vele. egy fx4100 van mellette,ami 4,55Ghz-n ketyereg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!