Sokan miért ajánlják egy i5ös (3570k) procit egy amd fx 8320 heylett? (lent)
Sok forumon pl prohardver mindenki szidja az az fx-es procit, és mondják egy inkább érdemesebb egy i5öt venni
de fullhdn ugyanabbyi fps-t produkálnak akkor meg nem mind1? sőt az amd még olcsóbb is
a fogyasztással ne gyertek, mert kétlem, hogy sok embernek menne naponta 10 órát a gépe max terheltségen, emrt csak akkkor jönne ki maximum olan összeg villanyszámlára amiben már nagy differencia lenne
de szerintem az a baj, hogy sok az olyan "szakértő" akinek nincsenek ilyen cuccai is mindent egy hlüye tábálázaton néz meg..és látja, hogyegy két játéknál az i5 + 3 fps produkál és egyből a zaz aajánnlott
nektek mi a véleményetek errőL?
Én nem tudom nincs nem is volt még fx-em se meg i5-se, nekem egy amd athlon van 4800+ dual core 2.51 GHz, és a crysis 3 játszom vele. Fogalmam sincs minek ez a nagy amd intel harc mikor se az fx-et se az i7-et de talán még az i5 se tudja kihasználni egy átlag felhasználó.
Szerintem sok ebben a marketingfogás is. És a sok tizenéves rohan megvenni az új procit meg vedeókártyát persze a szüleik pénzéből. Az én procim már 6 éves, már egy alaplap egy videókártya, és 2 ram is kihalt mellőle de a proci még bírja, én körülbelül még 2 évig hajtom aztán cserélek de akkor se 8 magosra mert annak semmi értelme.
van igazság amit mondasz, de szerintem nagy baromság is..igaz, ohy magas felbontáson inkább vga kell, de azzal az athlon-al full hd-n pl nem menne a crysis 3 akármiylen videókártyával, (mam ár sok mindenkinek van full hd monitorja és nem 800x600-as) nekem ez a véleményem, mer nekem IGEn komoly kompromisszumot kell kötnöm egy fx 8320-al (jelzem nem 8 magos...legalábbis nem teljes értékű 8 mag) és 1 hd 7950-el crysis 3on full hdn, hogy élvezhetően menjen...
legalábbis nekem ez a véleményem
Nem értem,mit akarsz mondani.
A kérdésedben még az AMD-t véded,a legutóbbi kommentedben pedig már kompromisszumot kell kötnöd az FX8320-al.
FULL HD-n teljesen mindegy,hogy egy FX8320 vagy egy i5 3570K van a gépben,az eredmény mindkét CPU-val hasonló lesz a játékok alatt.
A Crisys 3-nak pedig nem az FX8320 nem elég,hanem a HD7950.
akkro félreértetted, emrt ezekszerint rosszul fogalmaztam..úgy védem az amd-t, hogy egy intel core i5 3570k miért olyan nagy isten az amdhez képest hiszen nagyjából ugyanaz a teljesítményűk legalábbis full hdn majdnem megegyezőek az értékek
szóval nem úgy értetttem, hogy az amd játékok alatt sokkal erősebb lenne
a crysis 3nál gondolom intellel se fut sokkal jobban
a kompromisszumok meg úgy nézki, hogy fxaa-n kívül mást nem tduok alaklmazni mert szeretem ha megvan azér a 45+ fps
A i5 3570k és az FX8320 messze nem ugyan azt tudja játék alatt. Csak páran abból a tényből, hogy a legtöbb játék ma VGA-limitet kap FHD felbontáson (és felette), azt az hülyeséget vonják le következtetésnek, hogy nincs különbség a CPU-k teljesítménye között.
A valóság ezzel szemben az, hogy megfelelő VGA mellet a 3570k ugyan úgy elhúz az FX8320 mellet, mint ahogy azt alacsonyabb felbontáson teszi (ahol nincs VGA-limit).
Még egyszer leírom, VGA limit nélkül, sem FHD felbontáson, sem felette, NEM produkálnak ugyan annyi FPS-t.
Egyébként meg zárójelben megjegyezném, hogy olyan processzort ami 8 szálon, vagy többön dolgozik, legyen az i7 vagy FX, általában munkára vesznek az emberek, legalábbis az értelmesebbek. Ebben az esetben pedig elég gyakori, hogy akár több napot is megy teljes terhelésen a processzor.
De a kérdésben szereplő 2 processzor nincsen egy árkategóriában, kár is hasonlíthatni. Az AMD majd 15k-val olcsóbb, ha akkora ász lenne, nem ennyiért adnák, az AMD-nél sem hülyék ülnek.
Az hogy ki mennyire élvezi a játékot, az azon múlik hogy mit figyel.
Vagy a játékélményre koncentrálsz, vagy azt nézed hogy hol szaggat be egy icipicit.
Ha Crysis 3-azni akarsz FullHD-ban, akkor még két SLI-be kötött GTX690 se lesz elég, mert valahogy mégis kifog rajtuk. Az igazi gamernek nicns fullHD gépe, aki azon sz*rozik hogy hol szaggat be egy fél másodpercre, na annak van.
Igazán itt nem a CPU-val van a baj szerintem, hanem a GPU-kkal. :D
4 szálon az i5 egyszerűen erősebb.
Persze drágább is, úgyhogy nem érdemes a kettőt hasonlítani.
Mindkettő erős, jól húzható cpu.
8 szálon gyorsabb, mint az i5, de ez játéknál nem számít a legtöbb esetben.
Egy 7970/gtx680 mellett magas beállítások mellet a játékok vagy vga limitesek lesznek, vagy akkora lesz az fps még egy Phenon 9**/i3 mellett is, hogy nem igazán számit a cpu.
A i5 természetesen értékállóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!