DDR3 Ram: 1600 Mhz vs 2133 Mhz?
8 Gb-nyi memóriát tervezek leendő asztali PC-mbe, ugyanannál a memóriatipusnál mennyire számmottevő a fenti gyorsasági különbség? (Az alaplap kezeli a 2133Mhz-et...)
A számítógépet Fx6300 és HD78702GB-val a legújabb játékok HD futtattására, HD filmnézésre használnám leginkább.
Anyagi hátterem viszont nem végtelen, ezért kérdezném, megéri-e beruházni a gyorsabb RAM-ra?
Nem igazán számít (Az FX-6300 memória vezérlője elvileg DDR3-1866-t támogat maximum). Az APU egységek integrált videovezérlője meg meghálálja a gyors RAM-t, mert a sok GPU stream processzornak kell a nagy sávszélesség, de átlag felhasználásra még a DDR3-1333 és a DDR3-1866 között is alig van különbség (átlagosan 1-2%). FX-6300 mellé tökéletesen elég az 1600-as RAM (nekem is FX-6300 procim van 8GB DDR3-1600 memóriával, amit valamiért kézzel kellett beállítanom, mert alapból 1333MHz-en akarta kezelni. Csináltam pár mérést magam is 1333 és 1600 órajelekkel és a különbség csekély! Ezeket mértem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!