Egy adatmentésért mennyit lehet kérni? Mennyi a reális ára?
Nos egy 250 GB-os HDD-ről van szó. Fizikailag nem sérült, csak logikailag. Tehát pár programot átfuttatok rajta meg egy Linux-al leszedem az adatokat.
Kb 50-60 GB adatot kell leszedni róla.
A munka nagy része már kész van.
Ja és még annyi, hogy nem cég és papírom sincs a munkához.
Szerintetek mennyit kérhetek?
Én utánanéztem, de valami irreális árat kaptam eredményül. Ez olyan 40-45k körül van.
De amit te is írtál már reálisabb. Bár persze jó lenne az a 40k is, de nem akarom átverni az illetőt.
Az az irreális ár amit találtál, az egyáltalán nem irreális.
Vagyis annyit kérsz, amennyit elbír a lelkiismereted. :)
Bár az ilyesmiben jobb előre megállapodni, mert akár régi barátságok is rámehetnek.
Jól van. Sejtettem, hogy valami hasonló miatt kérnek annyit. Bár az az 5k is elég jól hangzik. Pénzembe igaz hogy nem került, de időmbe igen, ahogy írtad.
Köszi a válaszokat. Megy a mancs is.
Ha esetleg másnak is lenne pár gondolata a témához, azt is szívesen látom.
Szerintem számolj óradíjjal is egy összeget, meg adatmennyiség után is egyet.
Mondjuk azt mondod, hogy óránként legyen 1500-2000 Ft, meg 10 GB-onként 1500-2000 Ft.
Aztán választasz, amelyik szimpatikusabb.
Ha nagyon munkaigényes volt, választod az óradíjasat, ha nem, akkor meg az adatmennyiség utáni összeget választod.
Persze a díjazás függ attól is, hogy kinek csinálod, meg milyen adatkoról van szó.
Én még havertól is simán elkérnék minimum 10 ezret, amúgy.
Egy ismerősnek csinálom. Neki valószínűleg fontosak az adatok, mert érettségi előtt áll és a tételeit is le kell mentenem.
Ennyire költségesek az ilyen folyamatok?
Igazság szerint az az első adatmentésem és még fogalmam sincs az ilyen munkadíjakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!