Új, drága gép. Mi a véleményed róla?
Üdvözlet!
Tervezek venni egy új gépet, viszont, mivel elég komoly kiadás lesz, így szeretnék egy kis inputot, véleményt vele kapcsolatban.
Asus P9X79
Intel Core i7 3820 Boxed
Cooler Master Hyper 212 EVO
Corsair Vengeance DDR3-RAM 16GB PC3-12800 Kit (CMZ16GX3M2A1600C10B)
Samsung SSD 840 250GB (MZ-7TD250BW)
Seagate Barracuda 7200 2TB (ST2000DM001)
NZXT Phantom 410 - Gunmetal
ATi Radeon HD7970 3Gb Vapor-X (11197-12-40G)
CORSAIR CMPSU-750TXMEU
A cooler eredetileg 1155-re jó, csak, de több helyen is láttam, hogy már adnak mellé extra darabokat, ami 2011-esre is lehetővé teszi a felszerelést. Megerősítené ezt valaki?
Samsung SSD-t szerintem nagyon jó áron dobálják, ráadásul a Samsung saját maga gyártja a részeket, és nem sandforce firmware-es, amiről nem sok jót hallottam.
Szeretnék majd belekostolni egy kicsit overclockingba is, ezért választottam 7970-est. (Úgy tudom jobb eredményt produkál kisebb hőemelkedéssel nvidia-hoz képest.)
Leginkább a táppal kapcsolatban szeretnék tanácsokat kapni, ez 750W-os, ennyinek elégnek kéne lennie? (Lehetséges tunningal együtt?)
Milyen védettséget képes egy táp (pontosabban ez a darab) a gépnek adni túláram és egyéb veszélyek ellen?
Egyéb észrevételek?
Árgép-et használva ez a kombó 430-440k közé jön ki. Elfogadható az ár egy ilyen gépért?
Én sem értem ezt a gépet
tápnak pl. corsair hx650 is mehetne ha corsair cimkét akarsz a tápon
Lga2011 be sem jönek újak söt régebi is a platform Ivy chipsetes alaplapok és procikhoz képest
amugy se tudom én se mire nem elég i7 3770 otthoni hobbi használatnál
nem hiném hogy sok haszna lene drága szerverprocinak és alaplapnak
ha meg ez szintén "csak" 8szálas lga2011 i7 akor ténleg nincs nagy haszna gyakorlatban
Nincs az a játék, aminek, több kell, mint egy i5.
( [link]
Ráadásul a 3820 és a 3770k között nincs akoora kölünbség, ami a drágább platformot indokolná.
A ram, amit véasztottál csak két csatornás.
SSD-ből 840 pro-t érdemes venni ekkora keretből, mivel sokkal gyorsabb és megízhatóbb, mint a 840.
Ha mindenképpen LGA2011-et akarsz, akkor felejtsd el a 3820-at, és ott van egy 3930k(3960x, 70x azért felesleges mert megnézed anandtechet, és ugyanaz, csak kétszer/háromszor annyiba kerül, meg jobban bírja a tuningot) azt hiszem a 3930k van már 150k körül, ami 6 magos és a Hyper Threadingnek köszönhetően 12 szálon tud dolgozni, de ez annyira felesleges, ha csak a játék a cél. Brutálisan az... Én nekem ez csak akkor kéne a helyedben, ha videóvágással és ilyesmivel foglalkoznék, mert úgy amúgy nagyon sok. Még egy i5 3570k is szinte sok a játékokhoz, nem ám ez. Ohh, és Full HD mellett az i5 3570k és a 3930k között MAXIMUM lenne 2 fps különbség. Megéri?
Proci hűtőnek inkább valami Noctua NH D14-et néznék avagy valami Alpenfoehn K2 Mount doom vagy Matterhorn és akkor már a tuningot is nyugodt szívvel vállalhatod.
Tápnak én is valami Seasonicot néznék.
Ha 7970-nél mindenképpen nagyon fontos a jó hűtés, akkor ajánlom az Asus termékeit, mert írtó jó hűtéseket raknak az ilyenekre, én kettő Asus Matrix 7970 Platinummal(sikerült vennem még 1-et) büszkélkedem, és brutális a hűtésük és a teljesítményük, bár ez jóval drágább is.
Ha mindenképp Samsungot szeretnél akkor úgy vedd, ahogyan az előttem szóló mondta, a 840 Prot vedd, mert a sima 840-et még a 830 is megveri...
Ramból meg bőven elég a 8 GB, mivel játékoknál te biztosan nem fogod kihasználni a 16-ot, és csak pénzkidobás...
Visszatérve a tápra, nem az a lényeg, hogy hány W-os, mivel lehet egy HKC is 750W, meg egy Seasonic is. Csak nem egy súly csoport, mivel a HKC örül ha lead 300-at, a Seasonic meg megsem küzd azért, hogy leadja. Itt leginkább a márkák, bélések, minőség a fontos, nem az hogy hány W van ráírva. Egyébként ha egy Seasonic M12 620W-t vennél, arra köthetsz 2 videó kártyát is, és max teljesítmény alatt is elég lenne. Az ilyen tápok már nagyon jól fel vannak szerelve mindenféle védettséggel, és ez a táp moduláris, vagyis amelyik kábel nem kell, mert csak feleslegesen lógna ott, azt kiveheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!