Ivy i5 vagy FX 8320 jobb játékra?
Ezeket a procikat néztem, de nem tudom melyik lenne a jobb választás.
i5-ök közül az i5 3330-at, az i5 3350p-t és az i5 3470-et néztem.
Hosszútávon gondolkozok tehát leglább 3-4 évig még ez a proci lenne és játékra használnám leginkább.
Vennék az fx-hez cpu hűtőt később és húznám is, ha kevésnek érzem majd.
Szerintetek melyik lenne a jobb? Következő néhány évben kellene a játékoknak a 8 mag?
Mellé HD7950 menne és 8gb ram.
8mag / 4 modul , másképp 8 mag mint ahogy gondolod.
Nekem i5-3350p-m van megvagyok vele elégedve, simán kihajtja még a 7970-et is.
Én intel párti vagyok, szóval i5-3470-et vennék, de ha már ilyen VGA megy mellé akkor már spórolnék egy i5-3570k-ra. Legjobb i5.
A majdnem a csúcson lévő AMD és a családja középmezőnyében lévő Intelek között készülsz választani.
Szerintem AMD-t fogsz venni.
De bárhogy döntesz, választasz magadnak egy szekértábort is, ahonnan lehet az Intelt vagy az AMD-t fikázni.
Az FX8320-at el kell felejteni, jelentősen drágább mint az FX6300, cserébe játékok alatt semmivel nem jobb. Egyenlőre semmi jel nincsen arra, hogy a játékokat sok magra szeretnék optimalizálni, a példa kedvéért ott van az i3 3220, ami ugyebár csak 2 magos, játékok alatt mégis rendszeresen elveri az FX8320-at. Játékok alatt egyenlőre még mindig a szálanként mérhető teljesítmény a mérvadó és ameddig egy 2 magos proci tud 100FPS fölött (vga limit nélkül) addig sok indok nincs is, hogy javítsák a processzorok kihasználtságát.
Én 2 verzió közül választanék:
- FX6300 + egy jobbféle hűtő
- i5 3470
Az FX keményebben megrántva talán beéri az i5-öst, viszont így árban már nincsen különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!