Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most akkor mi is a hibás?...

Most akkor mi is a hibás? Géplefagyás, újraindulás.

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__4..

Előző kérdésemben leírtam a hibát, de SATA kábelt cseréltem, átdugtam az alaplapomban egy másik SATA csatlakozóba, és ment minden normálisan. Most délután a hiba ismét előjött. Lefagyott, feketeképernyő, újraindult, és bootolásnál lefagyott, 2nd Slave Hard Disk Error-t írva. Visszadugtam az először használt (hibásnak vélt) SATA csatlakozóba, és tökéletesen bootolt a gép!

Gyanakodtam már kábelhibára, de ez már a második kábel, aztán a körbe került tápegység(!!!) hiba, merevlemez hiba (de az nem lehet, ez zsír új és a HDSentinel kiváló állapotot ír neki), vagy alaplap hiba.

Kicsit utánaolvastam, fórumokon találtam pontosan ilyen hibáról pár szót, de konkrétan a ti véleményeteket is megszeretném kérdezni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. ápr. 7. 19:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem kontakt hiba.

A kiváló állapotot akkor írja, amikor működik. Amikor érintkezési hiba van, nem ír semmit, mert nem működik.

Mindenképpen az alaplap és a HDD között kell keresni a hibát. Ha másik - akár teszt-HDD - is ilyen hibát produkál, akkor az alaplapon van a baj. Ez lehet a csatlakozó is, de nagyon sok dolog lehet a környéken. Bárhol egy pici zárlat, laza kötés, a doboztól a videokártyáig.

Ahányszor kábelt cserélsz, megmozgatod a hibás részt, majd helyre áll.

2013. ápr. 8. 08:25
 2/2 A kérdező kommentje:
Ez az érdekes, hogy néhány óra használat után jön elő. Tegnap legutóbb délután volt, akkor átdugtam egy másik csatlakozóba, és ment elég sokáig. Ma viszont bekapcsoltam, és egy fél órás használat után megint belassult, nem válaszolt semmire, visszadugtam a tegnap használt csatlakozóba, és ment. Mintha meglenne szabva neki hogy egy csatlakozóban pl. csak 6 órát mehet...
2013. ápr. 8. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!