Most akkor mi is a hibás? Géplefagyás, újraindulás.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__4..
Előző kérdésemben leírtam a hibát, de SATA kábelt cseréltem, átdugtam az alaplapomban egy másik SATA csatlakozóba, és ment minden normálisan. Most délután a hiba ismét előjött. Lefagyott, feketeképernyő, újraindult, és bootolásnál lefagyott, 2nd Slave Hard Disk Error-t írva. Visszadugtam az először használt (hibásnak vélt) SATA csatlakozóba, és tökéletesen bootolt a gép!
Gyanakodtam már kábelhibára, de ez már a második kábel, aztán a körbe került tápegység(!!!) hiba, merevlemez hiba (de az nem lehet, ez zsír új és a HDSentinel kiváló állapotot ír neki), vagy alaplap hiba.
Kicsit utánaolvastam, fórumokon találtam pontosan ilyen hibáról pár szót, de konkrétan a ti véleményeteket is megszeretném kérdezni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem kontakt hiba.
A kiváló állapotot akkor írja, amikor működik. Amikor érintkezési hiba van, nem ír semmit, mert nem működik.
Mindenképpen az alaplap és a HDD között kell keresni a hibát. Ha másik - akár teszt-HDD - is ilyen hibát produkál, akkor az alaplapon van a baj. Ez lehet a csatlakozó is, de nagyon sok dolog lehet a környéken. Bárhol egy pici zárlat, laza kötés, a doboztól a videokártyáig.
Ahányszor kábelt cserélsz, megmozgatod a hibás részt, majd helyre áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!