Leejtett, meghibásodott laptop javítható?
Ha a szerízben a "szakember2 nem találja a hibát, holott ott a laptop, szét is szedheti be is vizsgálhatja, akkor miből gondolod, hogy itt anélkül hogy látnánk bármit is, meg fogjuk mondani, hogy mi a hiba?
2590 db alkatrész és ebből bármi tönkremehetett...
Nem hiszem hogy a proci a leeséstől tönkremenne ,max ha BGA forrasztással volt
De lehet alaplap is.
OFF TOPIC:
egyszer ismerős gépén szenvedtünk mert sípolta a ramot.egyértelműnek tűnt a dolog hazamentem vittem neki egy új ramot ,még mindig sípol,gondoltam lehet hogy pont a hibás ramot vittem,megint egy forduló megint egy ram megint síp ,már telhessen kivoltam mire rájöttem hogy a ram foglalattal volt a hiba amit pár perc alatt be sikerült azonosítani ,majd javítani és ment is a gép
ha eltört vagy megrepedt akkor az kuka,olyan sok rétegből állnak hogy azt javítani leheleten
ha egy mütyür forrasztása szakadt fel akkor azt ha lehet is javítani megtalálni nem egyszerű
de az is előfordulhat hogy valami nagyobb alkatrész forrasztása szakadt fel mondjuk a rákövült hütöpaszta miatt "összeépült" a hűtésél és ahogy az elmozdult egyben az alkatrészt is kitépte ,ez szemmel nem látható.
Fa a pad nem szakadt fel akkor egy kis merészséggel házilag is javítható (vagy végleg kinyírható) ,viszont vannak emberek akik ezt a hibát 3-5k körül javítják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!