Szeretnék új hűtőt venni a procira de mik a szükséges adatok hozzá?
Szóval nemrégen kaptam új gépet, és most gondoltam bekukkantok, megnézni, hogysmint, amikor megláttam mi az amire ezek processzorhűtő nevet mertek aggatni majdnem agyvérzést kaptam.
A proci biosból instant 60-65 fokos, renderelés közben pedig... meg sem mertem nézni a hőmérőt.
Na szóval akkor mindenképpen vennék rá procihűtőt, csak nemtudom ilyenkor mit is kell figyelni, mert gondolom az alaplap is fontos, hiszen arra van rácsavarozva, viszont biztos a proci is az.
Processzor:
[Amennyiben nem nyílna meg a lap: AMD A10-5800K APU]
Alaplap:
[amennyiben nem nyílna meg: MSI FM2-A55M-E33]
Szóval ezekre milyen hűtő illene fizikailag és milyen hűtőt illene rá venni teljesítmény alapján?
Attól függ mennyire akarod húzni.
Egy Alpenföhn Brocken-nel nem biztos hogy nem nyúlsz félre, ahonnan linkelted onnan ez nagyon jó vétel:
Nem akarok rá hiper-szuper hűtőt rakni folyékony hidrogénhűtéssel, csak annyit, hogy ne menjen a hőmérséklet 60 °C fölé még renderelés közben sem (általában 3 mag szokott menni a 4-ből).
Gondolom ezt olyan min. 10 eurótól (Ez kb 3100 FT).
Annyiból nem kapsz jobbat minta gyári.
A gyárionál lényegesen jobb hűtők 5-6k körül kezdődnek.
Van EKL Cold Tower Merlin Edition 3500 ft-ért, ami még jó ,de az csak wgy pécsi boltból kapható.
Gemini m4? HTPC hűtő
Freezer a30 , Hyper 212?
A kérdező már írta, hogy nem akar drágát, egyébként ezeknél A mine 2 jobb vétel.
Azért két léghűtés között hatalmas különbségek vannak.
Pl az Alpenföhn Brocken-em 40 fok-ra hűtötte ugyanazt a processzort, amit a gyári hűtő(ami sörnyű hangja ellenére nem hűt rosszul) 85 fok-ra, és ez mindjárt több, mint 100% különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!