HDMI->DVI->VGA Lehetséges?
Üdv! Van egy gép, amiben egy HD6670-es VGA van.
Egy monitort és egy TV-t akarok rákötni, a monitort VGA kábellel.
A TV-t már macerásabban... HDMI kimenetre egy (HDMIből DVI) átalakítót, arra rá egy (DVI-ból VGA) átalakítót, majd VGA kábellel a TV-re.
Na képet viszont nem ad, kipróbáltam másik gépen, ott sem ad képet. Lehet, hogy valamelyik átalakító rossz, vagy ez a kombináció nem is működhet ?
Előre is köszi a válaszokat!
Valóban ez nem működhet így, pont az analóg és digitális mivolta miatt.
Esetleg (jó drágán) lehet szerezni megfelelő analóg-digitális átalakítót, de akkor már egy USB-s "videokártya" olcsóbb.
"Valóban ez nem működhet így, pont az analóg és digitális mivolta miatt. "
Dehogynem... Nem levélnehezéknek adnak a videokártyákhoz DVI->VGA átalakítót. A HDMI és a DVI között meg gyakorlatilag nincs jel átalakítás. Ha lenne most itthon HDMI->DVI átalaítóm ki is próbálnám, de csak fordított van. Fordítva, analógból digitális jelet nehezebb varázsolni, és főleg drágább.
Esetleg valamelyik átalakító vagy kábel nem hibás? Ha ugyanezt a kombót a monitorba dugod, akkor a monitoron van kép? Ha abba a csatlakozóba dugod a tévét, amelyikben a monitor működik, akkor mi a helyzet? Ezt akár menet közben is átdughatod, majd vissza a monitort.
A DVI-VGA átalakító is csak akkor működik, ha a kimenet tipusa DVI-I. Abba bele van kötve az analóg VGA kimenet, így pusztán a a csatlakozó típusán kell változtatni.
A HDMI kimenet azonban csak digitális jeleket ad ki, azt egyszerű átkötéssel nem fogja semmi analóg jellé alakítani. Ha már előtted ketten azt írják, hogy nem jó úgy, akkor legyen már benned annyi kétely, hogy utánanézel a dolgoknak, vagy legalább gondolkodsz kicsit.
tényleg nem lehet így, nekem is új monitort kellett vegyek anno, szerencse, hogy a régit el tudtam adni
lehet venni átalakítót, de az nem csak egy csati, hanem egy konverter, közel monitor árban
@18:54: Hidd el nem szoktam marhaságokat leírni, 19:13-as kifejtette.
A dvi csatlakozón alapesetben (amik a kártyákon vannak) analóg ÉS digitális jel is jön ki, ezért lehet vígan HDMI-be és VGA-ba is alakítani.
Nézd meg a csatlakozót, látszik rajta mi jön ki: [link]
A HDMI ezzel szemben csak digitális, hiába teszel rá egy DVI-os átalakítót, ott csak a digitális kimenetek lesznek "rákötve", az analóg részén nem lesz semmi, így hiába dobsz rá még egy VGA átalakítót, nem lesz képed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!