Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik processzor a jobb?

Melyik processzor a jobb?

Figyelt kérdés

Most készülök asztali PC-t venni játékokhoz, mert eddig laptopon toltam ami mára idejét múlta.Processzor kérdésben két majdnem egyforma proci között szeretnék dönteni, név szerint:

AMD Phenom II X4 965 Black Edition

AMD Phenom II X4 955 Socket AM3

a kettő között 5 ezer forint van.

Most vegyem az olcsóbbat és az 5ezret öljem bele a vidikariba vagy a monitorba, stb..., vagy vegyem a drágábbat?

Kérem aki ír választ és ért hozzá azt megköszönném, ha odaírja, hogy milyen alaplapot vagy videókártyát vegyek hozzá.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2013. márc. 31. 18:10
1 2
 1/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Nincs alaplapod ha jól sejtem

így nem ezeket hanem Athlon x4 750K -t kéne venned FM2 fogalalatba

5ezer különbség?? ez nagyon nem hangzik jól mivel ezek kb. egyárban kel hogy menyjenek és úgy 19-21ezer környékén

25ezer körül semmiképpp nem érik meg...

2013. márc. 31. 18:26
 2/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Ugyan anyi a fogyasztásúk általában bár 955 böl 95W os változat is van 965 böl meg 140W os de ezeket nem igen kapni boltban újonan

125W os TDP jüek

BE - Black Edition az szórzózármentes vagyis könyü tuningolni

955 böl is van BE tudtommal (lehet amit irsz is olyan csak nem jelölik, de hát ezt sem lehet kitalálni)

AM3+ os alaplapot keoene vened alájuk ha már mindenkép ragaszkodsz hozájuk és valami 970 chipsetes nem ártana...

ezeknek a gyári hütöjük általában zavaróan hangos ezert sem túl jó vételek...

árban pedig jó lene tudni pontosan menyibe kerülnek mert FX-6100/6300/4300 akat inkább venném helyetük AM3+ ba...

2013. márc. 31. 18:37
 3/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Alapon a lét processzor kb. teljesen ugyan az apró órajel különbség van 965 javára aminek gyakorlati jelentösége nem igazán van

ha ragaszkodsz hozájuk igen 5ezret videokártyába fektesd inkább

de ez így nem néz ki jó vételnek egyáltalán enyi leirás alapján...

ha pl 26-27ezer véletlen egyik akkor

18-19ezres 750K val már ott vagy hogy majdnem cpu hütöt is tudsz veni rá azonos árban

így mesze jobban járnál

2013. márc. 31. 18:39
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaidat!

Ajánlásod alapján a 750K-t választanám, tényleg jobb mint amiket én néztem, és úgy olvastam, hogy szorzózármentes, de javíts ki ha rosszul tudom. Ez azért lenne fontos mert mindenképpen felakarom majd húzni az órajelét. Megpróbáltam alaplapot választani hozzá ami olcsó is meg

jó is.

Linkek: [link]

[link]

2013. márc. 31. 19:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Az a lap nem lesz jó, főleg ha húznád is. Könnyen megeshet hogy elfüstölne...

Megvan már valami a gépből?

Miket akarsz venni, és mennyid van rá?

2013. márc. 31. 19:55
 6/11 A kérdező kommentje:

Még semmi sincsen meg a gépből.

Eddig laptopon toltam, úgyhogy nemigazán van semmim

100-ezer forint lenne a felső határ, de azért mégis csak valami jó gép legyen,Tudom nem sok a költségvetés, ezért a monitort,a házat meg hasonló dolgokat használtan venném meg.

2013. márc. 31. 20:01
 7/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Ha játékra kel akor videokártya fontos

és így tuning kiesik 100ezerböl

(kesöbb persze bövítheted cpu hütövel és akor tudod majd húzni)

úgyan ez el a phenom okra is szóval az sem lene jó megoldás söt roszabb

75 ös alaplapot vegyél és ha lehet ne a DGS eket hanem valami komolyabbat az a bak hogy most minden drága és kifogyot régen nagy válszték volt olcsó 75/85 közt is most már nincs

de ugyan ez igaz phenomnál is hogy drágább alaplap elkélme tuninghoz

cpu hütö meg szintén nem jó egy 4-5ezres tuningra...

2013. márc. 31. 20:08
 8/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 látom használtan is venél dolgokat

sorolj fel mindent hogy mit venél újonan és mit használtan (monitor, egér, bill, hangfal, -on kivül)

phenom x4 olcsón használtan nem olyan rosz vétel de hát kétlem hogy találsz ténleg megfelelöen olcsón...

2013. márc. 31. 20:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát újonnan 100-ból a mostani árak mellett biztos hogy nem kapsz normális gépet játékra.
2013. márc. 31. 20:12
 10/11 A kérdező kommentje:
Hogyha találok normális használtat, akkor mindent megvennék használtan.Amit viszont biztosan használtan akarnám megvenni:gépház, valószínű,de nem biztos a táp és a RAM is az lenne.
2013. márc. 31. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!