Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PCI-E (express) hangkártya,...

PCI-E (express) hangkártya, optikai kimenettel milyet ajánlatok?

Figyelt kérdés

Jelenleg ASUS alaplapra integrált hangkártyám van optikai kimenettel, de van egy csúnya alapzaja. Erősítőn keresztül, komoly Sennheiser fülessel hallgatom.

Vennék más hangkártyát, jelenleg sok pénzem nincsen, két versenyző van:

- Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI-E (12500 HUF)

- Creative Sound Blaster RECON3D PCI-E (16500 HUF)

Mi a véleményetek?

2013. márc. 29. 23:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez mindkettő elég szar, az Xtreme Audio lényegében egy átnevezett Audigy, vagy nem biztos hogy pont Audigy, de valami régebbi kártya átnevezése.

Meg a Recon3D-ről is ilyesmit olvastam.

Inkább egy ASUS Xonar-t nézz.

2013. márc. 29. 23:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, az első keresésben ez a kártya kimaradt! Ráadásul olcsóbb is (9500 HUF).
2013. márc. 30. 11:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért ha van rá keret, abból se a legolcsóbbat vedd meg egy komoly füleshez.
2013. márc. 30. 11:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Van egy erősítőm (optikai bemenettel), az hajtja meg a fülest. A hangkártyának annyi lenne a feladata, ahogy a digitális jelet (optikai kimeneten keresztül, analógra való átalakítás nélkül) átküldje az erősítőbe (abban történik az analógra alakítás). Először kipróbálom az olcsóbbat, aztán, ha nem lesz jó, visszacserélem drágábbra.
2013. márc. 30. 12:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Próbáld ki az alaplapi coaxiális digitális hangkimenetet is(már ha van) mielőtt újabb alsókategóriás hangkártyára költesz.
2013. márc. 31. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, ha digitálisan küldöd ki a jelet akkor megér egy próbát még az integrált is.

Főleg analóg kimeneten sokkal jobbak a rendes hangkártyák.

2013. márc. 31. 19:24
 7/7 A kérdező kommentje:

megvettem az új kártyát és akkor jöttem rá, hogy az optikai kimeneten hallható durva zajt nem a hangkártya, hanem a winamp okozza pillanat megálljnál és a leállítást követő pár másodpercig.

telepítettem Foobar2000 lejátszót, azzal már nincsen zaj, illetve az alaplapi hangkártya optikai, digitális kimenete is tökéletes.

köszönöm a segítségeteket!

2013. ápr. 5. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!