Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hány fokos a CPU-d, amikor a...

Hány fokos a CPU-d, amikor a legmelegebb?

Figyelt kérdés

BurnInTest vagy Prime95, nem ez számít (oké, pár fokot számít), fő, hogy össze legyen gyűjtve! Sokan lehetnek úgy, ahogy én, talán könnyen megtalálják a CPU hőmérséklet összehasonlítás kifejezésre is most már! :)

Légyszi ebben a formátumban válaszoljatok:

CPU: típus, órajel, feszültség (ha nincs tuning, akkor elég egy típus, alap/gyári)

Hűtés: CPU hűtő típusa

Hőmérséklet: idle, max

Ház hőmérséklet: mire áll be tartós max terhelésen

SW: a max. hőmérséklet elérésére használt program

Nagyon köszönöm előre is, hogy szántok időt erre! Nekem azért lenne érdekes, hogy megnyugtassam magam, hogy érdemes FX-8320-at venni olcsóbbért egy i5-nél, nem lesz hangosabb egy inteles konfignál, vagy épp ellenkezőleg, hogy felidegesítsem magam, hogy kénytelen leszek Intelre költeni túl sokat, hogy elérjem azt a rettentően alacsony zajszintet, amit nagy terhelés mellett is szeretnék... És amennyiben Intel, akkor tovább a Sandy vs Ivy melegedés vonalon.

Persze ezer és ezer oka lehet, hogy más miért nézne meg legalább egy kisebb, messze nem reprezentatív mintát, hogy mit sikerült elérni milyen procival, csak úgy random, jó eséllyel azokból szemezgetve inkább, amik kelendőbbek is. Csak leírtam az enyémet, kéretik nem (vagy nem szívesen) offolni emiatt! :) Ha ezzel kapcsolatban kérdésem lesz, úgyis felteszem! Most ott tartok, hogy csak ez hiányzik, és sehol nem találok értelmes összehasonlítást. Nagyon hálásan köszönöm a statisztika gyarapítására szánt idődet!

2013. márc. 29. 17:49
 1/10 anonim ***** válasza:
prime 95 alatt pár óra után felszökik 55-58c ra a phenom2 es 960T 3.6ghz 1.3V-ra csökkentve .
2013. márc. 29. 17:54
 2/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

35W - 2,2GHz 2mag - 80-90 fok

:D

2013. márc. 29. 18:19
 3/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Persze alapfesze, alapórajel és átlagterhelés (vagyis semi cpustress programmal nem néztem még)
2013. márc. 29. 18:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

CPU: AMD Phenom II X6 1045T, 3.9 Ghz, 1.35V

Hűtés: Thermalright HR-02 Macho Rev. BW

Hőmérséklet: 21-23 fok idle, 50 fok terhelés

Ház hőmérséklet: Fingom sincs, 40 körülire saccolom.

SW: Prime95, Small FFTs, HWiNFO64-el mértem.

A szobában 26 fok van.

2013. márc. 29. 18:23
 5/10 anonim ***** válasza:
laptopom 68 kb ha erősen terhelem
2013. márc. 29. 18:30
 6/10 anonim ***** válasza:

A 26 fokos szobában hogy lesz 21 fokos a processzor?

2013. ápr. 1. 14:37
 7/10 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 1. 14:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Gondolom bugos a progi. Az én processzorom 35 fokos terhelés nélkül és mégis 18-20 fokosnak írja a magokat, ami a 22 fokos szobában kizárt.

Persze lehet 26 fokos szobában 21 fokos a processzor, de az nem léghűtés, hanem valami kis szárazjeges féle.

2013. ápr. 1. 17:25
 9/10 anonim válasza:

Ez függ attol hogy 3 v 4 vezetékes e a proci mert a 4 az hővezérelt.

Attol is folyamatosan terheled-e , be van e epitve a gépház valahova milyen a ház szellőzese alap hője.

Nekem 2,6ghz intel E6700 van es kozepes hasznalaton 54fok kb maxon meg 64 de enyem 4 vezetékes intel hűtős es meg raadasul egy ellenállás (=lassítot) is van közbeiktatva es 850-800 fordulaton forog a ventije. Elég halk is hala ennek. Hyperacusisos túlhallóknak való :)

2019. febr. 21. 06:35
 10/10 A kérdező kommentje:
Szólt a topikok nekrofilje, hat évnyi csöndet zúzva porrá.
2019. febr. 21. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!