Hogyan kell kettőt bekötni?
Figyelt kérdés
Hello.
Az a kérédsem, hogy hogyan tdok bekötni a gépembe kettő wincsit és 2 cd-romot?
Most van egy 40Gb-s wincsi benne, de gondoltam egyelőre míg nincs másik berakok csak egy 10-est. meg van már 2 cd-romom csak egyik nem tud írni és azért kéne bekötni mind kettőt.
Amelyik meg tud írni azt meg csak írásra használjuk, mert nagyon szar az olvasásra.
Köszönöm a segítséget.
Gép adatani: Asus: T-System opr: windows xp sp2 . vk.: ati radeon 9550
2009. szept. 19. 11:25
1/7 anonim válasza:
Tökmindegy, milyen géped van az a lényeg, hogy az alaplapon van-e annyi csatlakozó, elvileg pont 4 cuccot lehet rákötni, de nem mindig van annyi csatlakozó. SATA vagy IDE csatlakozós, az se mindegy. De menj el egy számtech boltba, mert sztem úgy is kell kábel még, és ott megmondják, hogy mennyi káblet kell venned...
2/7 A kérdező kommentje:
köszi
2009. szept. 19. 14:39
3/7 A kérdező kommentje:
hát nekem úgy van, hogy pl vannak kábeleim hozzá, de egyelőre csak cd-romot raknám rá..csatlakozóból van egy phloppy, cd-rom, wincsi. az alaplapon..
2009. szept. 19. 14:43
4/7 anonim válasza:
1 ide szalagkábelnek általában 3 végződése van: 1 az alaplapra csatlakozik, kettő pedig két eszközre (pl hdd). Fontos hogy az egy kábelre csatlakoztatott eszközök jumpere jól legyen beállítva: redszertöltő hdd-nél master, másodlagosnál slave...
5/7 anonim válasza:
"redszertöltő hdd-nél master, másodlagosnál slave..."
Nanemá! Gondolod, hogy slave-ről nem tud bootolni a gép??!
(A 80-as években lehet, hogy volt ilyen, de most 2009-van)
6/7 anonim válasza:
De nanemá, mert ha van benne két db winchester, és a slaven van az oprendszer akkor ki fogja írni, hogy hiányzó fájl, csak manuálisan tudod beállítani, hogy slave-ról induljon, hacsak be nem állítod a biosban, hogy az IDE2 legyen a következő hely ahonnan be tudjon bootolni!
7/7 A kérdező kommentje:
Na ne már, egy ilyen ős régi kérdésre? Már rég túl vagyok rajta, a 10-est eladtam, azóta van egy 40-es és egy 250-es bekötve! A két dvd-rom is bekötésre került.. De azért köszi.
2010. jún. 20. 14:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!