3570K vs 2500K?
jelenleg egy bulldozerem van, egy gigabyte alaplappal, de intelre váltanék. Úgy gondoltam, hogy vagy 3570K-t vagy 2500K-t vennék.
a jelenlegi cofigom:
GIGABYTE GA-970A-D3, AMD970G+SB950, socketAM3+
CORSAIR DDR3 KIT 2x4096MB 1600Mhz Vengeance LP
SEAGATE 2.0TB 7200rpm 64MB Barracuda ST2000DM001 3,5" S-ATA3 HDD
COOLERMASTER GX Lite 600W
AMD FX-8150 8core 3600Mhz 8+8MB 125W Black Edition AM3+
SAPPHIRE AMD Radeon HD7850 OC 2048MB D5 PCI-E3.0 videokártya
és akkor, vagy 3570K-ra vagy 2500K-ra szeretném lecserélni, keresgélések után nekem, a 3570K jobbnak tűnik, ahhoz pedig ezt az alaplapot néztem:
ASROCK Z77 Pro4-M / Pro3
jó, az ASROCK alaplap, vagy inkább Gigabyte-t vegyek?
Inkább vegyél egy erősebb kártyát.
Semmivel se lesz több fps-ed 3570K-val sem.
Itt a VGA a szűk keresztmetszet.
Akár melyik i5-t vennéd,ráköltenél legalább 80 ezer forintot.
Viszont cserébe kapnál max 1-2 fps-t.
Viszont ha eladod a tápot és a HD7850-t,valamint hozzádobod az i5-re szánt pénzt,akkor akár kijöhet egy HD7970 is,és egy FSP Raider 550W.
Gondolom fullHD-n játszol.
igaz, hogy az regebbi mmo-k nem prociigenyesek, viszont az ujabbak unreal engine 3-4 ekkel fognak kijonni, azok viszint nagyon prociigenyesek:D es hosszas olvasgatasok utan, csak annyit szurtem le, hogy barhogy nezem, a 3570K jobb, sokkal, mint a 8150, pedig abba csak 4 fizikai meg 4 logikai proci van, az fx-ben pedig 4 fizikai es 8 logikai van... a videokartya cseren is gondolkodtam, de azt ha cserelnem akkor mar csak 3 gigasra cserelnem, azok viszont meg nagyon dragak, es a 7850 et max 45 er tudnam elpasszolni jo esetben, es akkor meg mindig kene 80-90, pl egy 7970 vapor-x es videokartyahoz... bar valoszinuleg nem fogok tobbe se amd processzort, es ati videokartyat venni, az itel-nvidia paros lehet, hogy dragabb, de azok hozzak is a teljesitmenyt azert az arert.
a tapomat, amugy mert kellene lecserelni? ezt nem igazan ertem, van valami kulonbseg 2 tap kozott?
"abba csak 4 fizikai meg 4 logikai proci van, az fx-ben pedig 4 fizikai es 8 logikai van"
Fogjuk rá, hogy késő van.
" bar valoszinuleg nem fogok tobbe se amd processzort, es ati videokartyat venni, az itel-nvidia paros lehet, hogy dragabb, de azok hozzak is a teljesitmenyt azert az arert. "
Nagyon remélem, hogy csak késő van...
Mégis mi a franc bajod van az ati kártyával? (Ami nem mellesleg AMD). Az a baj, hogy az ilyen félreinformáltak miatt alakulnak ki ilyen csoportok, akik elítélik az AMD-t, holott egy FX 6xxx sokkal jobb választás, mint egy i3 3xxx. Ha gondolod vehetsz nVidia-t, hisz 40E fölött, kb minden RadeOn-hoz hasonló teljesítményű kb. minden esetben 10-15 ezerrel drágább. Ja és nem igazán hozza a teljesítményt. De ha te annyira tudod, akkor remélem elárulod mért jobb a Kepler a GCN-nél. És hidd el az AMD sem sz@r, egyszerűen nincs is nagyon annyi pénzért CPU-ja, mint az intelnek. Egy 8350 pedig már elég erős, hogy kiálljon az említett i5-ök ellen, pláne ha néhány szerkesztőprogramot veszünk alapul, vagy konvertálást.
De mondjuk lehet venni ugyanannyiért a gatyább nVidia-t, mint az éppen erősebb AMD-t, csak aztán meg jön a sírás, hogy nem úgy megy a játék, mint kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!