Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Emelgetem a cpu külső órajelét...

Emelgetem a cpu külső órajelét, mert csak azt engedi, de nem találom a biosban a ram időzítést, sem a mhz fixálást. (? )

Figyelt kérdés
Nem szeretném, hogy a ram károsodjon, vagy visszafogjom, de nem tudok ezen állítani,csak feszültség szinteket (low,medium,high)

2013. márc. 28. 21:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
http://www.youtube.com/watch?v=m_MkvnzGhn0 Ő felhútam 2500-ig 277 mhz-ig a ramot, ez biztonságos?
2013. márc. 29. 16:26
 12/14 Chello ***** válasza:

Igen.

Ha úlemeled és nem indul el akkor vársz, mert lehet, hogy 6 indítási próbálkozáson belül alapra visszaáll.

Ha ez nem történne meg akkor kihúzod a 220-at a tápból kipattintod az elemet az alaplapból és vársz 1 percet.

Azután vissza minden és beállítod az egész BIOS-t.

Ha egyszer majd olyannal találkozol ahol valamin ez sem segít, akkor az alaplapokon van egy reset jumper.

Erre ráteszed az összezárót és megnyomod a bekapcsolás gombot egy ideig tarthatod is.

Nem fog semmi látványos történni csak visszaáll alapra a bios. jumper le Bios állít.

A reset jumper leginkább a power gombról jövő vezeték alaplapi végén levő tüskesor vagy az elem körül keresendő 2 vagy 3 tüske egymás mellett. (elképzelhető, ha három van ,hogy már rajta lesz 2 tüsin az összezáró azért mer a harmadik tüsi inaktív és így tárolják az összezárót, hogy mindíg kéznél legyen. (Egyébként sok más helyen is)

2013. márc. 29. 17:18
 13/14 Chello ***** válasza:

Vigyázz, mert a power vezeték mellett is van reset az ugye a sima reset gomb vezetékének van.

Amit keresel ilyenkor az cmos rst vagy cmos reset feliratú.

Egyébként szintén benne van a manualban, hogy hol található.

2013. márc. 29. 17:20
 14/14 A kérdező kommentje:
Értem, de ha kiveszem a gomb elemet és 1 perc múlva visszarakom, akkor ugyanezt érem el vele szerintem. Köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 29. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!