Jelenlegi processzorkínálatból melyiket érdemes venni, AMD vagy Intel, vagy milyen "darabokat" ajánlanátok?
Sziasztok!
Processzort vásárolnék, és jelenleg az Intel Core i5-3470-es procit néztem ki. Egész jó áron kapható, és sok jó véleményt olvastam róla. De hallottam, hogy az AMD olcsóbban hozza ugyanazt a minőséget, teljesítményt mint az Intel. Ez is kérdésem lenne... Azért is Intelt választanék, mert eddig mindig az volt (hibátlan) és tudtommal jóval kisebb a TDP az AMD processzoraival szemben.
Tudnátok ajánlani az Intel Core i5-3470 "testvérét" az AMD-ből?
50.000-nél többet nem szeretnék processzorra költeni.
Ehhez kéne látni egy teljes konfigot is.
Na meg azt hogy mire kéne.
Hiába veszel például 50 ezres procit,ha mellette harmatgyenge VGA van,vagy az alaplap a leggányabb stb...
FX-8320/8350, amit az AMD hasonló árkategóriában kínál.
Sok szálas programokban erősebb lehet mint az i5, de ami csak 4 vagy kevesebb szálat használ, ott az i5 jobb.
Nem szeretnék atomerős 8 magos gépet...
Egy 4 max. 6 magos elég lenne, valamint ne fogyasszon sokat, TDP 95W legyen. Az ára pedig 40k alatt legyen ha lehet.
Informatikusnak készülök, így a gépet elsősorban "tanulásra" használnám. Próbálgatnék majd kicsit programozni, szóval nem az új PC játékokat ultra highon Full HD-ban játszani.
Nem szeretnék gyengébb VGA-t, mert a fotosopp és videóvágás,szerkesztés is érdekel :D
De a játékot sem vetem meg... nem játékra kell, de azért néha jó kiengedni a fáradt gőzt és egy olyan VGA nem jönne rosszul amin egy alap élvezhető minőségen tudjak lag nélkül, átlagos fps mellett játszani
AMD FX 6... vagy 8... széria, ezek 6 illetve 8 magosak. Több villanyt kér teljesen kiterhelve, de részterhelésen nem vészes a különbség.
Akkor lehet jobb választás, ha a programjaid ki tudják használni a több mag nyújtotta előnyöket és villámgyors RAM moduljaid vannak. (1800 MHz felett)
Figyelj, ha infos vagy, akkor neked kellene tanácsot adni nekem es nem forditva.
Az altalad hasznalt programok milyen hardverkovetelmenyt tamasztanak?
Ha ezt meg nem tudod, vegyel gyengebb, olcsobb procit (i3-3225 vagy FX 4100)olyat, aminek a foglalataba kesobb erosebb procit is rakhatsz. Lga 1155-nel i7-ig mehet bele, am3+ eseten meg az fx 8350-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!