Ez a ram jó videószerkesztésre meg képszerkesztésre?
tudom hogy ezek eszika gép többi alkatrészeit is úgy hogy itt vannak:
A mostani ram: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
Videókártya: Sapphire Radeon HD7870 2GB DDR5 Dual-X
Processzor: Intel Core i5 3470 3.2GHz
ASrock B75
"tudom hogy ezek eszika gép többi alkatrészeit is"
Mit esznek??
Szerintem bőven elég, ha a mostani mellé veszel még egy ugyanolyan memóriát! Felesleges a RAM-ra olyan sokat költeni, a kompatibilitáson felül a lényeg, hogy meglegyen a kellő kapacitás. Az, hogy 1333 helyett 1866MHz-es azt az esetek 90%-ában észre se veszed, a maradék esetben is csak alig. A nagyméretű memóriabordázat is necces lehet, ha az ember egy nagyobb bordázattal megáldott CPU hűtőt használ.
Videószerkesztéshez és képszerkesztéshez fontos a gyors ram!
A HyperX Predator jó lesz, nekem is az van, de nem kell 1866Mhz-es, elég az 1600-as. És én még várnék egy kicsit a ramokkal, mert most nagyon drágák :) Én 13K-ért vettem az 1600-as predator ramokat (2*4Gb-ot).
Találtam egy cikket:
Ahogy nézem nem sokat ér teljesítményben még a 2133MHz-es memória sem az 1333-hez képest. Egyedül a memória benchmarkoknál van látható és értékelhető különbség, de az sem egetverő mértékű! Az viszont igaz, hogy integrált video vezérlőknél már sokat számít a RAM sebessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!