CPU Hűtés növelés?
Szeretném a CPU ventimet kicsit felhúzni, de BIOS-ban nem találom sehol. hogyan kell?
Alaplapom: gigabyte ga-945gcm-s2c
Ha alapvetően kevesebb mint 12Voltról megy akkor lehet 12-ig.
Nem tartom valószínűnek, de lehetséges, hogy az alaplapi ventillátorcsatlakozón kimenő feszültség szoftveresen emelhető 12V fölé is.
Mindenesetre ha ez nem menne fogsz egy akármilyen egyenfeszültségű adaptert ami tud 15, 18, 20 volt körül és máris felgyorsul tőle a venti, ha arról üzemelteted.
Én küldtem 20 fölött tartósan. Labortápról néztem egy párat azok pl. 30 volt körül szálltak el.
Kérdező: egyáltalán kell növelni a fordulatszámot? Melegszik a cpu? Hány fokos? Ha meg 20 meg akármilyen voltos kiegészítő tápra kötöd akkor olyan traktorhangja lesz a ventikek hogy próbálj mellette filmet nézni...
Biosban H/W monitor menüpontnál kell lennie, iylesmit keress hoyg cpu fan és általában level-t kell állítani (minél magasabb annál gyorsabb a venti).
Ha 76fokot mutat, mert rossz a szenzor, akkor is leáll.
Ő csak egy szenzor adataiból dolgozik, érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!