Aty01 kérdése:
Van 2db Kingstone KHX8500D2K2/2G típusú RAM KITT-em (vagyis 4db RAM), valamiért csak 800MHz mennek, de miért?
Figyelt kérdés
Ez a típus 1066 MHz órajelű, és a BIOS-ban max 800MHz-et tudok beállítani. Próbáltam egyesével több slot-ba belerakni, de így is 800MHz-el hajtotta max-on. A BIOS frissítés a legújabb. Az alaplapom ASUS P5Q PRO. Ez az alaplap támogatja az 1066MHz-es RAM-okat és nem túlhajtva.
Egy dologra tudok még tippelni, de sajnos ezt nem tudtam még kipróbálni. A processzorom: Intel Pentium 4 540J, 3200 MHz 800MHz FSB- vel. Esetleg a processzorom fogná vissza?
2013. márc. 18. 13:53
1/10 anonim 

válasza:

azért mert soha nem a rá irt megahercen üzemelnek. mindjár mutatok egy táblázatott
2/10 anonim 

válasza:

3/10 anonim 

válasza:

4/10 anonim 

válasza:

5/10 A kérdező kommentje:
Ebből következik nekem két kérdésem. Az egyik az, hogy miért nem a ráírt frekvencián üzemelnek, a másik a táblázatban, miért nincs DDR2 1066MHz-es kategoria?
2013. márc. 18. 18:22
6/10 anonim 

válasza:

ahozz anyira én sem értek hogy miért nem a ráirt frequencián üzemel, Én is úgy találtam böngészés közben erre a cikkre, ez a cikk meg lehet akkor jelent meg amikor még nem volt forgalomban, vagy még nem terveztek DDR2 1066-os MHZ ramokat, meg igazából csak keveset csináltak DDR2 1066MHZ szerintem. vagy nem tudom passz, Inkább a DDR3 ramok amik 1066MHZ elterjedtek,És hogy miért csak.És hogy miért nem a ráirt frequencián üzemelnek, PAssz, én is meglepődtem hogy csak fele anyi MHZ üzemel mint ami rá van irva.talán rosszul van feltüntetve, vagy nem használ a gép annyi MHZ a ramból mint ami rá van irva.Amint látod a táblázoton is az első rublikában a modul (Memórialapka szabványnév) van feltüntetve, a mellette lévő infók a lényegesek: (Memóriabusz-frekvencia) (Be- és kimeneti frekvencia) < ezek a lényeges infók
7/10 A kérdező kommentje:
Amit tapasztaltál, hogy fele akkora órajelet jelzett valószínűleg azért lehetett, mert nem számolta a 2x es szorzót. Ami a processzort illet azért gondoltam, hogy az okozhatja, mivel az új intel prociknál ( az i-seknél) azt az adatot is leírják, hogy milyen órajelű ramokat támogat, tehát lehet, hogy ez a régebbieknél is meg van csak nem adták meg. Vélemények?
2013. márc. 18. 19:27
8/10 A kérdező kommentje:
Senkinek semmi véleménye? Tehát világosabban: azt gondolom, hogy a processzorom 800MHz-ig támogatja a ramokat és az 1066MHz-eset max 800MHz-en engedi működni. Ez lehetséges?
2013. márc. 20. 16:46
9/10 anonim 

válasza:

amiket elöbb leirtam ennél többet én sem tudok, találtam ezt a táblázatott és innen tudom a ramok mhz működését. ennyi
:)
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ne haragudj de én nem tudom elfogadni, hogy a gyártók ilyen hibát követtek volna el. Az ASUS alaplapom támogatja ezt a típust, a Kingston a ramnak 1066MHz-et ad meg.
2013. márc. 21. 17:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!