Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopoknál mi kapcsolja fel...

Laptopoknál mi kapcsolja fel -le a kijelzőt, a fedél kinyitása - lecsukásakor?

Figyelt kérdés
Van nálam egy Toshiba A300-1NO laptop, azzal a problémával hogy a kijelző meghalt. Szétszedtem darabokra. Majd összeraktam úgy hogy csak a kijelző és a billentyűzet van rádugva, a kijelző így tökéletesen működik. Arra gondoltam hogy azzal lehet a gond, ami lecsukáskor kikapcsolja a kijelzőt, de ezt nem tudom hol találom

#Toshiba #laptop #a300-1no
2013. márc. 18. 10:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez egy érzékelő kapcsoló, valószínűleg azzal van a gond hogy amikor lecsukod érzékeli hogy ki kell kapcsolni de felnyitásnál már nem kapcsol vissza. Lehet hogy kuka a laptop.
2013. márc. 18. 11:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy kuka lenne. Nyilván valahol a forgórésznél kell keresni, ahol elfordul a kijelző. Elég kicsi lehet. Egy kis érintkező ami ha össze zár, vagy forditva, jelet küld a gépnek, hogy épp nyitott, vagy csukott állapotba van. Lehet elkorrodálódott, vagy hasonló:I
2013. márc. 18. 11:03
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem találok semmi ilyesmit, és bármelyik kábelt mozgatom nem tűnik el a kép. A kijelzőből megy egy kábel az alaplapba, plusz mindkét oldalról megy egy-egy kábel a kijelző alatt lévő nyáklapba ami nem tudom mi
2013. márc. 18. 11:11
 4/11 Gugu Gabor ***** válasza:

Ne a kijelzőnél keresd a kapcsolót vagy érzékelőt, hanem az alsó részben, nekem hirtelen 4 módszer jut eszembe valahol a kijelző és az alsó rész találkozásánál egy fizikai kapcsoló (kis rugós bizbasz)

A kapcsoló a zárnál (tuchpad környékén) ahová beakad a fizikai zár ott van kapcsoló.

Magában a forgópántban van egy kapcsoló

Mágneses érzékelő gyakorlatilag reed relé az elsó és felső rész között (ilyet eddig csak 1x láttam)

A fenti kettő a régebbi típusokra vonatkozik.

2013. márc. 18. 11:16
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]

3:53 nál lehuz egy fekete 2 eres kábelt Ő az

:)

2013. márc. 18. 11:58
 6/11 A kérdező kommentje:
Az A300-1no nem így néz ki belülről :(, viszont a felső résznél ami a monitort odafogja az egyik sarokban van egy mágnes
2013. márc. 18. 13:11
 7/11 anonim ***** válasza:
képet tudnál a laprol küldeni
2013. márc. 18. 13:13
 8/11 DaniKacsa :P ***** válasza:
Nem lehet valahol a biosban kikapcsolni, hogy ne vegye számba a fedélt?
2013. márc. 18. 14:34
 9/11 A kérdező kommentje:

Két kép:

[link]

[link]

2013. márc. 18. 18:39
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

Azon a kábelen menyél végig és megtalálod a kapcsolót

ha őssze érinted a csatlakozót akkor elsötétedik a monitor

2013. márc. 18. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!