Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD vagy pendrive formázásnál...

HDD vagy pendrive formázásnál mit jelent a "lemezfoglalási egység"? Hogyan érdemes beállítani?

Figyelt kérdés
Esetleg lehet nyerni valamennyi "plusz" helyet ha más értékre állítom, vagy inkább érdemes alapértéken hagyni? Egy 1TB-os külső HDD-ről volna szó, és az egészet 1 FAT32-es partícióra szeretném formázni.

2013. márc. 17. 02:37
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

A foglalási egység az az egység, amit elfoglal legalább minden fájl a táron. Ha 512kB-ra állítod, akkor ez lesz a legkisebb használható terület. Vagyis ha egy sima txt fájlt elmentesz, ami 3 bájt, a hdd-n 512kB-t fog elfoglalni. De az 512kB-s fájl is ennyit fog. (De egy 512kB+1byte-os fájl már 1 MB-t foglal). Ha sok kicsi szöveges fájlt tárolsz csak, akkor érdemes kicsi foglalási egységet választani. Ha mondjuk filmeket vagy ás nagy fájlokat, esetleg vegyesen, akkor simán mehet a nagyobb.

Egy extra megjegyzés: célszerűbb egy ekkora vinyót ntfs-re formázni, nem fat-ra - még ha külső is (hacsak nem tv-hez vagy dvd-hez akarod csatlakoztatni)

2013. márc. 17. 03:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Főleg filmeket szeretnék tárolni rajta, akkor valószínűleg hagyom alapértelmezetten. fat32-re a tévém miatt volna szükség, mert csak azt ismeri sajnos.

Még az lenne a kérdésem, hogy a sebességben gond lehet-e, ha a Cache csak 8MB? Mert most láttam, hogy a kiszemelt vinyónak ennyi volna amit venni készülök.

2013. márc. 17. 03:35
 3/5 DaniKacsa :P ***** válasza:
Csakhogy tudtommal a fat32 nem kepes kezelni nagyon nagy fajlokat (nem tudom pontosan mennyi az annyi de egy 4.5 GB-os iso fajlt mar nem tudtam ramasolni 8GB-os tok ures pendrive-ra, de TC-rel feldaraboltam 700MB szakaszokra, igy mar sikerult)! TC = Total Commander ;)
2013. márc. 17. 07:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ntfs el leformázod és rámegy egy 8Gb os iso fájli is ;)
2014. nov. 25. 21:54
 5/5 anonim válasza:
szóval NTFS-el csináljam? de próbáltam azzal is de valamiért nem volt jó..csak zenéket akarunk rárakni igazából..lemezfoglalási egységet mire állítsam?
2017. dec. 23. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!