Szeretnék venni egy haladó gamer gépet! Szerintetek ezen milyen játékok fognak futni?
3,6Ghz intel processzor
Nvidia Geforce GT 240 videókártya (1GB)
3GB ram (szinkron ,azaz egybe van a 3giga)
80GB HDD
szerintetek ?? ilyen hogy WRC 2 ,COD MW2 ,FIFA 13 elfognak rajta futni ? persze a későbbiekben vennék bele egy Dualos procit !
Egyrészt milyen proci?
Mert az órajel magában semmit nem mond el.
Hadd ne mondjam hogy mi a különbség egy 10 éves 3,6GHz Celeron és egy mai Ivy i3,i5,i7 között.
GT240?Biztos?Azért azzal a facebook szerintem szaggatna.
Nem,nem lenne jó.
Ma már nem veszünk ilyen gyenge gépet,1 magos procival.
Játékra alap a 2 mag(i3 például),de mégjobb a 4.
80GB HDD?Árulnak még olyat?
2 játék meg egy vindóz elfér rajta maximum.
Mennyi pénzed van gépre?
Mert amit leírtál,az manapság már a nagyanyámnak se lenne jó skypeolni a hímző klub tagjaival.
Játékra meg egyenesen katasztrófa.
Egyébként ez a gép elég messze áll a haladó gamer-től.
6-7 éve még rá lehetett volna fogni,hogy kezdő-közép játszós gép,de ma már életképtelen.
Egy haladó gamer gép kb így nézne ki.
Alaplap ASUS M5A97 EVO R2.0 1 db 25.700 Ft
Processzor AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition 1 db 33.344 Ft
Memória CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9 1 db 15.723 Ft
Videókártya SAPPHIRE 11199-16-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 1 db 58.619 Ft
Merevlemez SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 1 db 17.183 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM 1 db 4.521 Ft
Ház THERMALTAKE VM30001W2Z V4 Black Edition 1 db 12.751 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 1 db 13.233 Ft
Összeszerelés 1.905 Ft
Összesen: 182.979 Ft (144.078 Ft + áfa)
HD7870 alatt nem mondanék egy gépet haladó gamer-nak.
Egy belépőszintű játszós gép 90-100 ezer alatt nem áll meg.
De abba egy HD7770 a minimum.
Egybe 3 GB RAM??????? Lehet hogy én vagyok tudatlan de "nem most kezdtem a szakmát" és ilyet még nem láttam sehol
Amit írtál abból az értelmezem hogy ez egy 1 magos CPU na most az SEMMILYEN körülmények között nem nevezhető mai szemmel GAMER-nek
A videókártya szintén
Gondold meg mennyi pénzed van de és anno 40 körül adtam el egy gépet dual core procival ,4GB rammal,80GB sata HDDvel és egy gyengébb vidkarival,szerintem ez sem ér többet
Viszont 40k-s konfig hol van a gamer géptől?
Egy haladónak nevezhető VGA nem áll meg enyiböl.
írd meg mennyid van rá és biztos segítenek összeállítani egy konfigot belőle ,esetleg ha írsz egy privátot szívesen segítek én is
A GT240 még használható cucc (erősebb a GT440-nél egy picit, nagyjából a 9600GT szint), de ma már az is nagyon alap szintű videokártya (de még jobb a mai belépő szintű kariknál).
3GB RAM egyben nem igazán fordulhat elő, tehát a Dual-chanel mód sem működhet.
Ha az a 3,6GHz-es intel proci egy Pentium 4, akkor az nagyon elavult már, sőt a videokártyához is kevés szerintem. Hiába a magas órajel, mert egy közel 7 éves Core 2 proci egyetlen magja (!) kirakja azt a teljesítményt közel 1,8-1,9GHz órajelen.
Nem vagyunk "buták" ezek tények. A haladó gamer géptől ez olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől! Lehet, hogy a Fifa 13 meg az ezer éves motorra épülő CoD játékok elfutnak rajzta alacsonyabb felbontáson, alap grafikai beállításokkal, de ezeknél vannak sokkal komolyabb gépigényű játékok is. Ráadásul egy tényleg haladó konfig ezeket magas felbontáson és magas grafikával is játszható sebességgel vinné (Far Cry 3, Crysis 3, Witcher 2, Metro 2033 meg hasonló hardverfaló játékokra gondolok).
Pont azért nyilatkoztuk azt, amit, mert tudjuk helyén kezelni a dolgokat mivel hosszú éveken át követjük a hardverek fejlődését, ismerjük a cikkeket, teszteket, saját tapasztalatunk is több különböző hardverről van és esetleg az informatikai fórumokon is tanulunk mások tapasztalataiból. Itt a hitelesebb válaszolók mind rendelkeznek hasonló ismeret alappal és bizony egy ilyen konfigra nem azt fogják mondani, hogy haladó gamer, hanem azt hogy elavult cucc...ha procit lecseréled egy normálisabb dual-core példányra akkor is csak egy belépő szintű játékos vas lenne, ami ugye használható sok mindenre, de csodákat nem érdemes elvárni tőle...
Erre mondják hogy LEHETETLEN mivel ez a kártya CSAK DirecX 10et támogat
A Crysis 3nak pedig MINIMUM Directx 11 kell anélkül nem indul
A másik hogy milyen GAMER konfig amin ezek a játékok el sem indulnak?
Már bocs kérdező,de mindenki addig nyújtózkodjon amíg a takarója ér.
Ez nem GAMER kategória.
Se nem belépőszint,se semmi.
Ez egy elavult gép lenne,ami netezésre talán oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!