Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit tegyek, ha ezt az üzenetet...

Mit tegyek, ha ezt az üzenetet kapom bekapcsoláskor? Insert boot media or select proper boot device

Figyelt kérdés

Az alaplapi elem valszeg jó, mert az időt jól mutatja, ha elindul.

sokszor elég az üzenet után egy ctrl+alt+del és elindul.

Ma kb fél óra volt mire be tudtam indítani a gépet, de utána hiba nélkül "szalad" minden.

Tanácsokat örömmel fogadnék. :)

2013. márc. 9. 11:01
 1/10 A kérdező kommentje:
win xp professional egyébként.
2013. márc. 9. 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
A rendszer, sajnos az utolsókat rúgja.
2013. márc. 9. 11:05
 3/10 A kérdező kommentje:
újratelepítés megoldhatja szerinted?
2013. márc. 9. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem garantálható. Egy PC igen sok összetevőből áll. Ha az egyik rosszalkodik, már is érezhető. Hardware-es meghibásodás is okozhatja ezt . Merevlemezre gyanakszom. De ezt így látatlanban elég nehéz megítélni.

Javaslom, egy hozzá értő segítségét.

2013. márc. 9. 11:17
 5/10 A kérdező kommentje:

kb egy éve raktam újra a rendszert, és csak pár hete minden átmenet nélkül jelentkezett ez a tünet.

okozhatja ezt esetleg egy hibás bekapcsoló gomb? mert nekem olyan labilisnak tűnik.

2013. márc. 9. 11:22
 6/10 A kérdező kommentje:
másik gyanús elem a tápom.
2013. márc. 9. 11:24
 7/10 A kérdező kommentje:
ezek valamelyike okozhatja ezt a jelenséget?
2013. márc. 9. 11:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Apszolult.
2013. márc. 9. 11:26
 9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :)
2013. márc. 9. 11:27
 10/10 anonim válasza:

Sziasztok. Nekem szintén volt ilyen problémám és a válasz pofon egyszerű volt, pedig már újra akartam instalálni a windows-ot.

Ha azt írja ki a géped egymás után, hogy:

Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

... azt jelenti, hogy nem találja a Harddisc-et vagyis annyit kell csak tenned, hogy:

1. kapcsold le az áramról (húzd ki a stekkerből, hogy áram alatt nenyúlj a gépbe)

2. leveszed a számítógéped oldalát hogy hozzáférj a Harddisc-hez és csak mozgasd meg azokat a kábeleket amelyek rávannak kötve. Általában 2 kábel van rákötve és ilyenkor ha ezt írja ki akkor valamelyik kábel kilazult és ez által nem találja a Harddisc-et.

3. miután ellenőrizted a kábeleket (elég csak megmozgatni és jól rászúrni) utána vissza teszed a számítógép oldalait és bekapcsolod a géped.

...

... Működnie kellene mert a 99%-ban csak az a hiba, hogy fellazult a kábel amelyik a Harddisc-re van kapcsolva.

Itt egy link, hogy lásd is:

http://www.youtube.com/watch?v=3WBjF4Ijvj4

De csak az első 2 percig nézd a videót amíg meglátod, mit is kell csinálnod !!! :) (Mert utána a videón az Illetőnek átkattan és miután már elindult a számítógépe akkor újra kivette a harddisc-et és végül szét is törte.)

De sajnos nem találtam jobb videót ahol látni is a hibát a kijavítással együtt.

2013. okt. 30. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!