Overclock miatt lehet kékhalál?
Figyelt kérdés
Egy éves az Intel E3400-as processzorom, ez idő alatt nem volt semmi probléma, de kb egy hete overclockoltam a BIOS-ból 3,4 GHz-re, és tegnap játék közben újraindult a gép kékhalál után. ASUS P5G41T-M LX alapappal használom. A kérdésem tehát az, hogy okozhatja-e az overclock mindezt? És ha igen, milyen következményei lehetnek ezeknek, illetve mennyire kockázatos? Egyébként nem melegszik túl, játék közben sem megy 50°C fölé gyári hűtőjével.2013. márc. 8. 20:07
1/3 Dawe98 válasza:
Ismereteim szerint okozhaja. Megoldás: feszültség növelés, vagy az alap órajelre állítás.
2/3 anonim válasza:
Igen okozhat kékhalált az oc. Amíg nem gyakori addig nincs vele probléma, ha csak ritkán kapsz akkor semmi gond.
3/3 A kérdező kommentje:
Futtattam egy System Stability Testet az AIDA64-gyel, 5percig ment, a maximum hőfok 70 körül volt 100%-os kihasználtságon.
2013. márc. 8. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!