Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek mi kéne még a...

Szerintetek mi kéne még a gépembe hogy minden játék elmenjen rajta rendesen ultrán?

Figyelt kérdés

alap: ASUS P8H77-M PRO

videókártya:Sapphire Radeon HD7850 OC 2GB 256bit

RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4)

processzor:Intel Core i5-3570 3.4 GHz

Merevlemez: western digital 1TB 7200rpm SATA-600

táp: Chieftec A-80 CTG-550-80P 550W

SSD: Samsung 128GB 2,5" SATA3 840 Series

2013. márc. 8. 13:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem ez így rendben van. A videokártya nagyon jó, a ram is szerintem bőven elég, a processzor az amiből talán egy i7-es kellene csak így fejből hirtelen most nem tudom hogy az alaplap vinné-e, de így eddig rendben van.

Az SSD-n csak az operációs rendszer legyen, és a hozzá tartozó programok, ezzel az apró praktikával még el lehet érni hogy annyira ne csökkenjen a teljesítménye. meg még érdemes megnézni a videokártya hűtését, milyen mert sok olyan van ami alapjáraton tehát a gyári nem a legjobb ezekre. Én nekem is vvolt gyári videokártya hűtésem jó volt, csak vettem mellé egy olyat aminek a sebességét szabályozni lehetett és azért az jó volt főleg nyáron a tetőtérbe azért kellett rá tolnom egy kis kakaót, mert a gyári nem bírta volna adni azt a hűtést amit kellett volna, télen meg ilyen 20-22 fokos szobába felesleges szinte az erős ventilátor, akkor kicsit lejjebb is veszem időnként. Ezt nem feltétlen fontos lecserélni csak azért nem árt erre is figyelni hogy a hűtés rendbe legyen, mert az is nagyon sokat számít.

2013. márc. 8. 14:08
 2/14 anonim ***** válasza:
71%

I7 7850 mellé o.o? Amellé az i5 3570 mellé egy 7950 is bőven jó lenne, vagy egy 7970 is talán.

Baromság az i7, inkább erősebb videó kártya bár azért a játékok 90%-val nem hiszem, hogy a hd7850nek gondot okozna. Pénztől függően ha a mostani játék teljesítménnyel nem vagy megelégedve azon egy erősebb vga tud csak segíteni.

A vga hűtésekkel kapcsolatban pedig annyit, hogy persze vannak jobb utángyártott hűtők, de azokat annyiért adják, hogy ha azt a pénzt beletolod rögtön vga vásárlásba egy szinttel erősebbet kapsz... valamint már így is nagyjából elmondható (tisztelet a kivételnek, de hát utána kell nézni), hogy a legtöbb gyártó hűtői hatékonyak és max 80-100%-on van igazi hangjuk (van aminek még ott se), illetve vannak eleve speciálisabb hűtések (asus DCU II/sapphire vapor-x stb) amik direkt még brutálisabbak.

No de a lényeg, ha ez nem elég erősebb vga, ahova kevés az i5 3570 (olyan ma nagyon nincs...) ott a hd7850 már rég nem rúg labdába (ami úgy szint nem létezik).

2013. márc. 8. 14:17
 3/14 anonim ***** válasza:

vga kéne.

nem gyenge a mostani, de ultrára nem jó.

egy 7950 jó választás lenne, ha ezt eladnád.

2013. márc. 8. 14:28
 4/14 anonim ***** válasza:
Vehetnél mellé még egy hd 7850 2gb-ot crossfire-be ha támogatja az alaplapod. Azon már mennének ultrán a játékok (a mostani kártyád kapna + ~80% kakaót;)).
2013. márc. 8. 14:38
 5/14 anonim ***** válasza:
hát azért... :)
2013. márc. 8. 14:49
 6/14 A kérdező kommentje:
csak mert a crysis 3 kb mediumon fut csak el, és ultrán nem (nem mintha nagy probléma lenne, csak kíváncsi voltam hogy ezt mi okozhatja)
2013. márc. 8. 15:00
 7/14 anonim ***** válasza:
A vga "gyenge" a crysis 3-hoz. Gondolj bele 1-2 játékért érdemes több 10 000 ft-ot költeni, hogy ne mediumon hanem ultrán is menjen??? Szerintem pénzkidobás, teljesen fölösleges pár játék miatt.
2013. márc. 8. 16:00
 8/14 anonim ***** válasza:
Valóban 1-1 játék miatt nem éri meg, valamint a crysis 3 pl. egy hd7950ön is "csak" ultrán tud menni ami persze jó :D de élsimításhoz nem nyúlhatsz, ha meghúzod akkor egy ~4-8xfxaa amit még elbír (bár lehet ez csak nálam volt így), szóval pont a crysis miatt nem érdemes új kártyát venni :P
2013. márc. 8. 16:13
 9/14 anonim ***** válasza:
71%

"

Szerintem ez így rendben van. A videokártya nagyon jó, a ram is szerintem bőven elég, a processzor az amiből talán egy i7-es kellene csak így fejből hirtelen most nem tudom hogy az alaplap vinné-e, de így eddig rendben van.

"

Marhaság a köbön.

Játékhoz még a kérdező i5-je is majdhogynem túlzás,hova kéne i7?

i7 komoly munkákra van,nem pár hülye videojátékhoz.

Persze 3-4 VGA-s rendszerekhez elkellhet egy i7 is,de itt messze nem erről van szó.

Itt a VGA az,ami gátat szab az ultrának.

Tegyél mellé esetleg még 1 HD7850 2GB-t.

A tápod bírja,a procid röhögve kihajtja,az alaplap is támogatja.

Igaz csak x4 módban,de szerintem az se lenne nagy hátrány.

Javítson ki valaki ha tévedek.

Vagy add el,és vegyél HD7950-t.

Bár a Crysis 3-hoz HD7970 is mehet.

2013. márc. 8. 16:30
 10/14 A kérdező kommentje:
köszi a sok választ. Még annyi lenne hogy szerintetek mi lehet a baja a GTA 4 nek, csak mert nagyon ratyin fut kb. medium-on 30-40 fps (fel van patch-elve)
2013. márc. 8. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!