Alcoholic kérdése:
A 800Mhz-es ramom miért csak 667Mhz-en megy?
Figyelt kérdés
Van két Kingmax ramom (Mindkettő 800Mhz-es), de a Biosban mégis csak 667Mhz-et mutat! A két ram annyiban tér el, hogy az egyik újabb a másik régebbi!2013. márc. 7. 08:06
1/9 A kérdező kommentje:
Az alaplap támogatja 800Mhz-ig a ramokat és DDR2-esek!
2013. márc. 7. 08:07
2/9 anonim válasza:
Nem a memória mondja meg, hogy ő mennyin akar működni, hanem az alaplap mondja meg, hogy mennyin kell működnie. Ezt meg leginkább a proci határozza meg. Némelyik alaplapban lehet külön állítani a memória sebességét, de nem feltétlen lesz tőle gyorsabb a gép, ha gyorsabb is lesz, kb észrevehetetlen arányban. A 800MHz egy maximális sebesség. 667-en esetleg jobb (gyorsabb) időzítéseket tudhat a memória, ami fontosabb lehet, mint a 800MHz működés.
3/9 A kérdező kommentje:
Be lehet állítani csak nem igazán merem :D
De akkor hagyjam 667Mhz-en?
2013. márc. 7. 08:29
4/9 anonim válasza:
Miután nem egy mai darab az alaplap, az is elképzelhető, hogy a 667 Mhz az alapbeállítás a BIOS-ban. Ha többet akarsz, azt külön be kell állítani.
5/9 anonim válasza:
Nem tudod elrontani. Ha sok neki, vagy el sem indul, vagy automatikusan visszaveszi arra a sebességre amit bír.
6/9 A kérdező kommentje:
Ha csak az egyik ram van berakva akkor 800Mhz-en fut!
Viszont most everestbe nézegettem dolgokat és nem igazán tudom mit jelent de a memória időzítéseket csak 400Mhz-ig írja ki! Lehet akkor nem is 667Mhz-en futnak?
2013. márc. 7. 08:34
7/9 anonim válasza:
az egyik ram 667, és vissza veszi a másik órajelét.
8/9 A kérdező kommentje:
Kiderült hogy csak 400mhz-en pörögnek. Hogyan tudom őket 800mhz-re rakni? Biosba be lehet állítani hogy milyen sebességgel fussanak de ott csak azt kell?
2013. márc. 8. 08:43
9/9 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!