Számítógép szakértők! Kiszemeltem egy alaplapot. Bele fog-e menni a proceszorom?
Proceszor amit kinéztem: AMD Athlon II X3 450 3.2 Ghz
Alaplapom típusa MSI 870A-G46
Kaptam egy 8800GT kártyát, még nem raktam bele a gépbe, de gondolom ez is gond nélkül bele fog menni!?
Köszönöm.
400W Chieftec CTG-400-80P
Ehhez mit szóltok? Ez is elég lesz nem?
"Szerintem minden működő 350-400W-os táp megfelel..."
Szerintem nem kéne mindenkinek a tápegységekről írnia ha ennyire...
Na mert mitől tud többet egy 30.000 Ft-os egy 5.000 Ft-osnál, ha a teljesítmény ugyanaz??? Ugyanazok a feszültségek ugyanazokon a vezetékeken jönnek ki és a terhelést is szépen bírja. Tudom, mert mértem ilyen tápot, a kimenő jel teljesen egyenes volt még 10A terhelésnél is 5V-on.
Az egyetlen lényeges dolog a túlfeszültség védelem, azt nem szereti a gép, ha nincs.
"Na mert mitől tud többet egy 30.000 Ft-os egy 5.000 Ft-osnál, ha a teljesítmény ugyanaz???"
Most a külsős dolgokkal ne foglalkozzunk(pl vezeték hossz, ventik stb.), csak belül. Még a teljesítmény se ugyan az, maximum a névleges teljesítmény. Vegyünk egy példát: Egy FSP Raider 550(hogy ne menjünk nagyon fel árban) 12V-on 504Wattot tud, egy silent HKC 580(ami szerinted erősebb ugye?) max 360-at, de azt koránt se biztosan.
"Ugyanazok a feszültségek ugyanazokon a vezetékeken jönnek ki és a terhelést is szépen bírja."
Szépen bírja? Milyen körülmények közt milyen táp?
"Tudom, mert mértem ilyen tápot, a kimenő jel teljesen egyenes volt még 10A terhelésnél is 5V-on. "
10A-s terhelés nem valami nagy, mg a te mérésed nem alapul vehető, mivel a névleges teljesítmény semmit mondásával se vagy tisztába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!