Jó ez az összeállítás?
Lenti config összeállítás mennyire jó? Nem akarom tuningolni, egyáltalán, ezért az a 450W táp.
Kolink CL07A Fekete táp nélküli ház
Codegen 450W tápegység 12 cm
ASRock 960GM-GS3 FX alaplap
4GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance
VTX3D Radeon HD6950 2GB 256bit DDR5 PCI-E
AMD Phenom II X4 965 dobozos AM3 Black Edition
500GB WD 3.5" Caviar Blue 7200rpm SATAII 16MB cache winchester
Ne azt az istenverte névleges értéket nézzük már egy tápnál.
Elsősorban márka,aztán típus,és utána már számolgathatunk hogy azon belül milyen teljesítmény szükséges.
És igen,vehetsz 1000Wattos Codegen-t is,az akkor is szar lesz.
Mivel ez egy régi,rengeteget zabáló kártya,én legalább Chieftec CTG 500W,vagy FSP Hexa 500W tennék mellé.
Egyébként szerintem annyira nem éri meg az a kártya,HD7850 szintjén hozza jó esetben,de rengeteget is fogyaszt,és régebbi gyártmány.
De most csak a kártyát veszed,vagy a többi cuccot is?
Procit 18-ért, kártyát 35-ért. A többit újonan veszem, és próbáltam megoldani úgy, hogy ne nagyon kerüljek 90-95 fölé. Szerintem az a 35 ezer forint a kártyáért teljesen reális ár, sőt meg is éri. Ha nincs több, akkor ez van.
Megy bele egy "Chieftec 500W tápegység iARENA (GPA-500S8) 12cm OEM". Úgy már jobb?
nincs semmi védelem, silány minőségű alkatrészekből épülnek ezek a tápok.( codegány, azona, lc, stb.)
nem csak a watt a lényeg, amúgy az a code jó ha lead 200wattot.
FSP hexa 400w
FSP hexa 500w
Cheoftec CTG-400
Cheoftec CTG-450
Cheoftec CTG-500
Ezekből válaszz ki egyet.
Mondok egy példát.
A barátomnak egy mercury 460w-s ugyan olyan fos mint a codegen.
Egy AM2-es 1 magos AMD procit és GT9500 vga-t nem bír el, le szokott állni a gép játék közben, azért nem vesz bele új tápot mert hamarosan lecseréli az egészet és nem bánja ha a táp elviszi a gépet..
Még 150W-t se eszik a gép 12V-os ágon, ez ábrázolja hogy nem csak a W számít egy tápnál.
"Elsősorban márka,aztán típus"
Márkán belül sem lehet PONTOS típus ismerete nélkül egy tápra bármit is mondani, szóval a kettőt egyenrangúnak kell tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!