Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most az fx-6100 6 vagy 3magos?...

Most az fx-6100 6 vagy 3magos? Mert leszedtem egy ilyen procis widgetet rá mentem az onfokra és ezt irja: Number of Cores: 3 Number of Logical processors : 6

Figyelt kérdés

2013. márc. 5. 22:05
 1/8 anonim ***** válasza:
3 modul / 6 mag
2013. márc. 5. 22:07
 2/8 BM-Striker ***** válasza:
0%
A 6300 3 modulos, és egy modul 1,5 Intel magnak felel meg.
2013. márc. 5. 22:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már ezt a másfél magozást... Nincs olyan hogy másfél mag. Ha nagyon Intelhez akarod hasonlítani akkor 1 modul = 1 mag + HT. Persze sarkasan fogalmazva.

Annyi a lényeg kérdező, hogy ez egy teljesen más architektúra, itt nem a mag az "egész egység" hanem a modul. Azon belül vannak a magpárok, amik egyenként nem teljes értékűek, bizonyos erőforrásokat megosztva használnak a modulon belül.

2013. márc. 5. 22:13
 4/8 Komplikato ***** válasza:

"A 6300 3 modulos, és egy modul 1,5 Intel magnak felel meg."

Inkább azt mondanám 1.5 Phenom 2 magnak felel meg. Lásd első FX-8150 tesztek versus X6 procik.

Igen 3 magos, ami 6 szálat tud futtatni. Ez párhuzamosított feladatoknál majdnem olyan mint ha 6 magos lenne. Úgy rémlik 1.8 a szorzója, ami majdnem eléri a 2-t. (Mert az ugye megvan, hogy egy valódi 4 magos proci soha nem lesz 2x gyorsabb egy két magosnál?)

2013. márc. 5. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:

"Hagyjuk már ezt a másfél magozást..."

Nyugi ez a marhaság nem csak itt terjed.

"Ha nagyon Intelhez akarod hasonlítani akkor 1 modul = 1 mag + HT. Persze sarkasan fogalmazva. "

Nem is kicsit sarkosan, a HT (csak teljesítmény szempontból nézve) messze elmarad a CMT-hez nézve.

"Igen 3 magos"

Nem lehet 3 magosnak nevezni(szőrös szívűen 6 magosnak se), találó ez a modul, nem?

2013. márc. 5. 22:34
 6/8 BM-Striker ***** válasza:
0%

Két integer plusz levegőpontos modulonként.

Én is tudom, hogy a 1,5 mag sántít, de ha rendesen meg akarom magyarázni, akkor az egy oldalnyi szöveg lenne.

2013. márc. 5. 23:12
 7/8 BM-Striker ***** válasza:
0%
Két integer plusz egy levegőpotos egység modulonként.
2013. márc. 5. 23:14
 8/8 Lakatos Csipa ***** válasza:
11%

"Én is tudom, hogy a 1,5 mag sántít"

Nem sántít, felépítést nézve baromság.

"de ha rendesen meg akarom magyarázni, akkor az egy oldalnyi szöveg lenne."

A rendes megmagyarázás tényleg nem rövid, de szükségtelen ide, mert a kérdező úgy se értené és nem érdekelné, a válaszok nagy része meg szerintem tudja, páran szerintem jobban is. Az viszont, hogy vagy egy oldalt kell írnod vagy egy 1,5 magra telik szerintem sokat sejtet.

"Két integer plusz egy levegőpotos egység modulonként."

LeVegőpontos? Reméltem elsőre elírtad, de ahogy látom hiú remény volt.

2013. márc. 5. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!