Melyiket érné meg jobban? (processzor)
Most egy socket 775 foglalatú alaplapom van, utánanéztem hogy milyen 4 magos processzort lehet bele kapni, mert már fejleszteni akarom a gépet. Melyiket érné meg jobban?
Core 2 QUAD Q9505 = 32.000Ft
Gigabyte 78LMT-S2P + AMD Phenom II X4 955 BE = 32.780Ft
Minimum egy ilyet lenn érdemes venni Phenom-hoz manapság, de az új alaplap +Phenom jobban megéri, mivel a 775-ös platform már halott és és 30-ért egy c2q már mem éri meg.
Estleg egy B75-ös lap és egy Core i3 vagy i5 se lenne rossz választás, attól függ mennyit szánsz rá.
De legalább 40-et érdemes lenne költeni és akkpr kijönne a Phenom egy jó alaplappal és hozzá még érdemes venni egy Xigmatek Loki-t
Az egy belépő szintű alaplap régi chipset-tel, kevesebb rajta a csatlakozó, nem támogat usb3-at, olcsóbb alkatrészekből van felépítve.
Milyen athlon?
Én egy Phenom II-ről beszélek.
És egy jó hűtő nagyon jót tesz, alapórajelen tök csendes vele,és fölmegy vele 3,8 ghz-ig, személyes tapasztat.
(Nekem már volt Phenom 2 955-öm gyári hűtővel, mem, igazán érzékeny fülűeknek való.)
A másik lehetőség egy FM2-as laplap lenne atg Atlkon II 750k-val, az
ASROCK FM2A75M-DGS
menny: 1 db +
egységár: 15.709 Ft
AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX
menny: 1 db +
egységár: 18.542 Ft
Kosárban: 2 tétel
Összesen: 34.251 Ft
Az ipon-hu-n
És itt csak processzorról és alaplapról volt szó.
A régi alaplap ddr2-es, vagy ddr3-as?
Hát sokat nem akarok rá szánni, mert ez mellé még jönne egy HD7850,4GB RAM, egy FSP 400-as táp(mert most egy hulladék van)
Egy megbízható, olcsó alaplapot;procit légyszíves akkor.
Alaplap:ASROCK FM2A75M-DGS OEM 15.951FT
Processzor:AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX 18.542FT
www.ipon.hu
szerintem ez igy korrekt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!