Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » RAM-oknál ez mit jelent?

RAM-oknál ez mit jelent?

Figyelt kérdés

pl kingston 4gb 1600mhz és ott van hogy hyperx blu..vagy másnál a valueram...ezek kb 500-1000ft-al drágábbak,de mennyivel jobbak?

2,ha ott van mellette,hogy KIT akkor ott oldalt ugyan abból kell kettőt kérnem,hogy dualba menjenek majd ha beszerelik nem?

3,cl hányas késleltetést nézzek ?

2013. márc. 3. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:

-hyperx az elvileg jobb mint a value( akár mert gyorsabb, akár mert jobb a hűtése).

-Ha oda van írva, hogy KIT, akkor abban alapból kettőt adnak.

-Minél kisebb a szám, annál jobb. pl. CL5 jobb, mint a CL7. De ha nem valami atomerős gépet veszel, akkor lényegében tökmind1.

2013. márc. 3. 15:03
 2/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

CL9, CL8

1333MHz es ram böven elég ha nem APU s gépbe megy de ma már és föleg mivel alig drágább vagy nem drágább vehetsz 1600MHz est is

megnevezések általában hütésbeli vagy gyártásbeli különbségeket jelölnek netán bizonyos képeségeket(opciókat)

Ha FM2 APU t vennél oda elkélne a 1866MHz es ram minimum

KIT az a "páros" kiszerelést jelöli vagyis eleve több modult tartalmaz és nem kel vened melé

Dual Chanel KIT pl. 2x 4GB (8GB KIT)

Tri Chanel KIT pl. 2x 2GB (6GB KIT)

Quad Chanel KIT pl. 4x 2GB (8GB KIT)

tri meg quad chanel csak szerver platformokba kel vagyis felesleges olyant vened ha nem arra építesz

és melesleg nem árt figyelni hogy alaplapodon hány ram slot van

mivel ha csak 2db akor 4db ram modul nem fog belemeni

2013. márc. 3. 15:04
 3/8 A kérdező kommentje:

[link]

ezt néztem ki magamnak..tehát akkor ez valójában 2x2gb és dualba fog futni??? mert oldalt beállítottam,hogy 2 ilyet kérek

2013. márc. 3. 15:08
 4/8 A kérdező kommentje:
az alaplapom egy 15700ft-os asrockot néztem ki amiben 2 slot van
2013. márc. 3. 15:09
 5/8 BM-Striker ***** válasza:
2 slot-osba nem csak 1x4 vag 2x4 gb-ot érdemes rakni.
2013. márc. 3. 15:19
 6/8 anti paladin ***** válasza:
2x2 gigás kiszerelésben árulják, azaz ha te kettőt rendeltél, 4dbx2 Gb-ot fogsz kapni.
2013. márc. 3. 15:20
 7/8 BM-Striker ***** válasza:

2 slot-osba csak 1x4 vagy 2x4 gb-ot érdemes rakni.

(javítva)

2013. márc. 3. 15:20
 8/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Ahogy irták és irtam nemtudsz 4 db ramot 2 slotba tenni

ha 2db ot venél ramból akkor keres olyant aminél nincs ott a KIT irás

vagyis 2db 4GB os modukt fogsz veni így

vagy pedig keres 8GB (2x 4GB) KIT (Dual KIT) et és abból csak 1db (!) ot vegyél !

mindkét esetben 8GB lesz az alaplapodban és mindkét esetben 2 ram modul lesz gépben

:D

amugy elég drága amit linkeltél (igaz ram árak most egekbe szöktek de ez még akor is drága szerintem...)

2013. márc. 3. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!