Intel core i5 3550-es procival nem indul el a gépem. Mi lehet a probléma?
Egy Asus P8H61-M LE alaplapom van, aminek a dobozán és a honlapján is le volt írva, hogy, milyen processzorokat támogat, sőt vásárlásnál rá is kérdeztem, hogy biztosan támogatja-e ez az alaplap a procit. Idáig egy kétmagos Intel pentium G620as proci volt benne, ami az i5-öshöz hasonlóan LGA 1155-ös kiosztású. A problémám az, hogy az új procival a gép csak egy másodpercre indul el, a hűtőventik egy pillanatra elindulnak, aztán az egész gép leáll magától. Egyfolytában leáll-elindul, leáll elindul a gép, amíg nem áramtalanítom. elsőként arra gondoltam, hogy a táp nem bírja (bár csak egy nagyon picivel fogyaszt többet mint a régi), aztán ki vettem a videókártyát, a hangkártyát, hátha kisebb fogyasztás mellett elindul, de sajnos ugyanazt folyatatta tovább. Muszáj volt visszaraknom a régi procit, mert csak azzal működik.
előre is köszönöm a segítséget
Nézd meg a BIOS verzióját. Ha 3605-ös alatti a bios verzió akkor frissítsd innen.
Az alaplap leírása szerint támogatnia kell az általad említett processzort.
milyen memóriamodul van benne?
Ha jól látom az I5-nek legalább ddr3-1333 kell.
Ha csak 1066-os, akkor ez okozhat porblémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!