Miért indul be kikapcsolt állapotban a proci + videkártya hűtőm, ha a monitorkábelt összekötöm a videókártyámmal?
A következő a problémám-kérdésem:
Van egy ABIT IG80 -as alaplapom P4 2,8Ghz-es procival. A napokban nem kapcsolt be a gép. Ezt megoldottam, lentebb leírom.
Jelenleg ha összedugom a videókártyát a monitor kábellel akkor azonnal beindul a proci és a videókártya hűtőm is, elkezdenek pörögni :) pedig a biosban visszaállítottam a gyári beállításokat. Ha az integrált videókártyát használom akkor nem indulnak be a hűtők, de kigyullad pirosan a bios chip melletti D17 elnevezésű led. Pirosan gondolom nem jelent semmi jót.
Az előzmények:
Úgy nézett ki, hogy a tápegységem feladta. Vettem bele egy 400w-os használt tápot. Innentől kezdve beindul. Viszont rövid idő után ki is kapcsolt, furcsa fémes hangot adott, de nem tudtunk rájönni mi az, olyasmit mint amikor a hangkártya felvesz egy zajt. A biosban lévő érzékelők alapján látható volt, hogy túlmelegszik a proci. Ma vettem pasztát és a és a már megszáradt procihűtőpasztát eltávolítottam majd lecseréltem az újra. Most megy a gép, de azt produkálja, hogy pörgeti a ventiket a monitorról.
Valakinek lenne valami ötlete, hogy miért csinálhatja? Mennyire baljós ez a jelenség?
Vazeratti-nak: Codegen 400w, de hétvégén több időm lesz, van otthon egy másik gépen amiben komolyabb 550w-os táp van, majd akkor kipróbálom azt is.
Komplikato-nak: én sem hittem el amit látok :), a gépi tápegység nincs is bedugva a konnektorba, a monitor van bedugva és azon keresztül kap áramot valahogy a ventillátor. Fogalmam sincs, hogy tudnám megállapítani, hogy gond van-e a monitor földelésével?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!