Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le a gép, ha...

JimmyJoe kérdése:

Miért fagy le a gép, ha drivert telepítek a videokártyához?

Figyelt kérdés

Szép jó napot!

A következő problémához szeretném a segítségeteket kérni:

Vásároltam használtan egy Asus EN8500 GT PCI-E videokártyát. Már alapból, a címkéjén az áll, hogy 256 mb-os, de például a PC Wizard 512-esnek látja. No mindegy, a gond nem is ez!

Amíg nem telepítek drivert nincs gond. Ha azonban telepítek hozzá bármilyen drivert (újabbat, régebbit)a gép lefagy. Van, hogy azonnal, van, hogy csak 10 perc után. A monitoron lévő kép ilyenkor lemerevedik és fehéresen vibrál úgy másodpercenként egyet. Ezt az állapotot csak Resettel lehet megszüntetni, ezután azonban már a töltőképernyő is zavarosan, hibásan jelenik meg. Ekkor csökkentett módban kell a drivert leszednem, mert különben ahogy a rendszer elindul, rögtön be is hal.

Próbáltam a BIOS-ban a Display First-öt PCI és PEG értékkel is, de mindkettőnél jelentkezett a hiba (van amúgy egy integrált VIA Chrome9-es is az alaplapon).

Néztem PC Wizarddal a kártya hőmérsékletét is: 70 fokon kezd, de 80 fölé nem megy.

Többszöri kísérletezés után kifogytam az ötletekből, teljesen tanácstalan vagyok. Ha valakinek van valami ötlete, akkor ossza meg velem legyen szíves!

2009. szept. 11. 10:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Először is, műszaki termékekből NEM szabad használtat vásárolni. Mennyit fizettél a kártyáért?

Valószínűleg hibás lehet a videókártya, ha a PC wizard 512Mb-osnak látja-de ha valójában csak 256Mb-os akkor szerintem átírták a kártya BIOS-át. Ez így eléggé átb@szás jellegű dolog. Gondolom én hogy garancia már nincs a kártyán. Ha alapjáraton 70 fokos akkor el tudom képzelni hogy milyen értékek lehetnek terhelés alatt. Egyébként 30-40 fok lenne az ideális üresjáratban.

Én a helyedben visszavinném oda ahol vásároltam, és visszakérném a pénzemet, vagy ha nem adja vissza akkor szétverném a fején a videokártyát. Egy biztos, ha semmilyen NV drivert nem lehet feltelepíteni a kártyához akkor értelemszerűen nem jó. De ha esetleg valamilyen csoda folytán mégis csak sikerül valamelyik driver verzióval használni a kártyát, akkor még mindig ott van az a probléma hogy le kell cserélni a hűtést.

Elég rossz vásárt csináltál.

2009. szept. 11. 11:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A videokártyát megnézettem egy szakemberrel, akinek az volt a meglátása, hogy a kártyát "szétfőzték". A kártya hűtőrendszere már tropára volt menve.

Időközben visszavittem a kártyát és visszakaptam a pénzemet is a kártya gazdájától.

2009. szept. 12. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!