Asus Xonar DGX PCIe hangkártya csatlakozási hiba (? )
A kérdés a következő;
Alaplapom: Gigabyte EP45-DS4 (3 db PCIe 16x és 3 db PCIe 1x csatlakozó van rajta)
Akármit csináltam, a gép egyszerűen nem látja, hogy be lenne dugva a hangkártya. Próbáltam BIOS-ban mindent állítani, letiltani az alaplapit, Factory resetelni a biost, új oprendszert... kb mindent próbáltam már és sehogy sem működik. Barátnőm gépében nem egész 8 perc alatt driver telepítéssel együtt kész volt. (Neki is Gigabyte alaplapja van!) Szóval még az sem lehet, hogy a hangkártya hibás, mert ott tökélesen működik.
Az én alaplapom leírásában egyedül annyit találtam (valami eldugott netes manualban), hogy ha 2db PCIe VGA van berakva (SLI vagy Crossfire) akkor letiltja a sima 1x-es PCIe-t, de nekem csak egy Videókártyám van és biosban sincs semmi erre vonatkozó pont. Bármilyen ötlet, hogy mitől lehet ez?
A segítségeket előre is köszönöm.
Jó drivert szedtél le?
Na meg Gigabyte lapoknál nem csodálkoznék, mostanában nem valami jó a hírük.
Mondtam is a Giga alaplapok nem valami jó.
Próbáld meg a PCIe x16-os slotba belerakni, hátha abban működik.
Meg BIOS-ban van olyan hogy energiatakarékosság, azt kapcsold ki, meg ha van egy külön VGA-d akkor állítsd be a BIOS-ban hogy honnan megy a VGA jel alapértelmezetként.
(Motherboard/Mainboard, PCIe, PCI, AGP vagy amit kiad finkciónak).
Az a baj hogy a Giga alaplapok BIOS-ában annyi felesleges funkció van, hogy az kész röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!