Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Feltettem az Ubuntut Win7...

Feltettem az Ubuntut Win7 mellé, de sehol nem találom. Valaki help?

Figyelt kérdés

Hello!

Jelenleg Win7 Ultimate 64-bitem van (SP1), és úgy döntöttem, hogy kipróbálom az Ubuntut. Le is töltöttem az ubuntu.com-ról a 64-bites Desktop verziót, ki is írtam DVD-re, majd újraindítást követően betettem a lemezt és lemezről való bootolást kezdeményeztem (BIOSban átállítottam a bootolási prioritást). Be is töltötte. Telepítést válaszottam, aon belül pedig hogy Win7 mellé tegye fel. Azt írta, így majd kiválaszthatom bekapcsolás után hogy melyik OS-t akarom elindítani. Az Ubuntu telepítése simán ment, fél óráig telepített (előtte particiót méretezett át 10 percig), és a telepítés sikeres volt. De én ezt nem látom, mivel a gépen nem látom nyomát a telepítésnek. Gép elinduláskor egyből Win7et tölti be, és ha ki akarom választani Win7 vezérlőpultban az alapértelmezett rendszert, akkor nincs ott választható opcióként az Ubuntu 12.10

Hol van a telepítés, hogy tudom betölteni?

Köszi!

2013. febr. 15. 22:49
 1/3 A kérdező kommentje:
És ha futattom msconfig-ot, ott sincs benn az Ubuntu
2013. febr. 15. 22:55
 2/3 anonim ***** válasza:

A Winben semmit nem is fogsz látni az Ubuntuból.

A betöltéskor kellet volna kapnod egy választó felületet, ha jól tudom az Ubuntu GRUB-ot használ.

Biztos mindent jól csináltál a telepítésnél?

Bootolj be a live cd-veé ás nézd meg, hogy lett-e létrehozva linuxos partíció a lemezen, vagy nézd meg Win alatt, hogy "fogyott"-e a lemez méretéből.

2013. febr. 15. 23:46
 3/3 A kérdező kommentje:

oké köszi. mind1 már megtaláltam

akkora hülye vagyok :))) másik hdd-re tettem fel az ubuntut, hát hogy is látná a win :D

persze bekapcsolásnál megváltoztattam hogy melyik hdd-ről bootoljon és utána be is töltött rendesen :)

2013. febr. 16. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!