Számítógépet szeretnék össze rakni de nem tudom honnan induljak, nem nagyon értek hozzá.120-130k környékén szeretnék összepakolni valami masinát. Valaki segítség?
Alaplap ASROCK FM2A75M-DGS 1 db 15.723 Ft
Processzor AMD Athlon II X4 740 3.20GHz FM2 BOX 1 db 17.920 Ft
Memória KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz 1 db 6.660 Ft
Videókártya XFX FX-785A-ZNFC HD7850 1GB GDDR5 PCIE 1 db 43.099 Ft
Merevlemez SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 1 db 14.389 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM 1 db 4.521 Ft
Ház XDL Happy-31 plexi oldalas Fekete 1 db 5.740 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM 1 db 11.011 Ft
Nem rég valaki egy ilyen gépet ajánlott egy srácnak, és egészen megtetszett. Ha kifejezetten játékra szeretném használni ez ideális lenne? Ha nem akkor miket változtatnátok rajta?
Heló!
Én elgondolkoznék egy legalább 450W-os tápon, valamint az alaplaphoz hozzátennék még 2-3000 ft-t, a merevlemeznél egy 32MB-et keresnék (újabb pluszz pár ezer ft), valamint a prociból is egy 3-4000 ft-vel többe kerülő, de erősebbet vennék.
A videókártyában pedig, ahogy az előttem válaszoló is mondta, Saphire-t választanék. Lehet, hogy pont a VGA árából kéne lecsippenteni kicsit - talán egy kcisivel gyengébbet választani, de szerintem inkbább a VGA legyen kcisivel olcsóbb és 5-6%-al "gyengébb" és a többi alkatrész erősebb, jobb, mitn fordítva.
Ez a konfig így jó ahogy van,egyedül prociból válaszd a 750K-t,alig 1 ezressel drágább,.
És ne hallgass ilyenre,hogy gyengébb VGA.Jó ez a típus és a márka is.
Táp is elég lesz.
Esetleg egy jobb házat tehetsz mellé,de ez is megfelel.
Egyedül a táp és az alaplap,amin elkezdhetünk vitázni,a merevlemez mérete mindenkinek saját magánügye,lehet 100GB-t nem tud lefoglalni belőle.
Nyilván tudja mekkora tárhelyre van szüksége,ezt eldönti ő.
Alaplap ügyben pedig persze hogy jobb,ha vesz egy 85-s chipsetest,de nem feltétlen fontos.
Tápból is vehet 500-as CTG-t vagy Hexa 500W-t,de fölösleges ebben az a felállásban.
Későbbi bővítésnél lehet jelentősége legfeljebb,ezen felálláshoz bőven elég a 400-as CTG,még húzott procival is.
Persze nem tagadom,igazad van,vehet komolyabb komponenseket,sőt vegyen is ha van rá keret,de emiatt ne cserélje le a kártyát GTX 650Ti vagy HD7770-re.
Ja és azt mondtam hogy esetleg.
De így is jó a konfig.
Nem hinném hogy akkora blődséget mondtam volna,hogy le kellett volna pontozni.
Egy Asus HD7770-2GD5 2GB olcsóbb lenne 3 ezerrel és szeirntem simán felveszi a versenyt - sőt - az itt emlegetett vga-val. Találtam jobb tápot is, az is chieftec, 450W-os és 3 ezerrel olcsóbb.
Így megspórolna 6000 ft-t, még hozzácsapna max 10000-et és egy jobb, erősebb gépe lenne.
Egyébként most tényleg jobb vétel lenne a Sapphire HD7850,mert az XFX ára felment,ellenben pedig a zafíré lement 43-ra.
HD7770 2GB szerintem rossz vétel lenne 40 ezerért,az a kártya nem igazán használná ki azt a VRAM-ot.HD7770 29-33 ezer között jó vétel,a fölött GTX 650Ti vagy 7850.
Szerintem játékra sokkal jobban jár HD7850-el.
Szerintem a 2 GB soka dobna rajta és most meg főleg olyan játékok jönnek, amik kihasználják.
Minden esetre msot sokan járnak erre, akik semmit seírnak, de nagyon "okosan" pontozgatnak. Csendes trollok, miért nem lesztek láthatóak?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!